Gruodį į TKS nukeliaus Japonijos milijardierius Y. Maezawa

Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa ir jo asistentas Yozo Hirano taps kitais turistais, galėsiančiais nukeliauti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), ketvirtadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“.

 Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa (nuotraukoje) ir jo asistentas Yozo Hirano taps kitais turistais, galėsiančiais nukeliauti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa (nuotraukoje) ir jo asistentas Yozo Hirano taps kitais turistais, galėsiančiais nukeliauti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 3:03 PM, atnaujinta May 13, 2021, 4:02 PM

Y. Maezawa ir Y. Hirano išskris į TKS „Soyuz MS-20“ erdvėlaiviu, pakilimas planuojamas 2021 m. gruodžio 8 d. iš Baikonūro kosmodromo, sakoma „Roscosmos“ pranešime.

45-erių Y. Maezawa, kuris susikrovė savo turtus iš internetinės prekybos, taip pat ketina dalyvauti 2023 m. vyksiančioje misijoje aplink mėnulį JAV kosmoso kompanijos „SpaceX“ erdvėlaiviu.

Rusijos kosmoso agentūra pridūrė, kad Y. Maezawa ir Y. Hirano liepą pradės treniruotis kelionei į kosmosą. Treniruotės, kaip pranešama, vyks Rusijoje esančiame Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centre.

„Roscosmos“ teigė, kad skrydis truks 12 dienų, o įgulai vadovaus kosmonautas Aleksandras Misurkinas. Tai bus pirmas kartas, kai dvi iš trijų „Soyuz“ raketoje esančių vietų užims turistai.

Paskutinis kartas, kai „Roscosmos“ nuskraidino į kosmosą turistą, buvo 2009 m. Tuomet į skrydį leidosi vienas „Cirque du Soleil“ įkūrėjų, kanadietis Guy'us Laliberte.

„Roscosmos“ atnaujino turistų skrydžius į kosmosą po to, kai Rusija neteko monopolio astronautų gabenimo į TKS srityje, įvykus pirmajai sėkmingai JAV kompanijos „SpaceX“ misijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.