TKS esantys JAV ir Prancūzijos astronautai šešias valandas dirbo atvirame kosmose

Du astronautai, prancūzas ir amerikietis, sekmadienį šešias valandas dirbo atvirame kosmose ir sumontavo naujų, elektros tiekimą Tarptautinei kosminei stočiai (TKS) padidinti turinčių Saulės baterijų, paskelbė NASA.

 Du astronautai, prancūzas ir amerikietis, sekmadienį šešias valandas dirbo atvirame kosmose ir sumontavo naujų, elektros tiekimą Tarptautinei kosminei stočiai (TKS) padidinti turinčių Saulės baterijų.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Du astronautai, prancūzas ir amerikietis, sekmadienį šešias valandas dirbo atvirame kosmose ir sumontavo naujų, elektros tiekimą Tarptautinei kosminei stočiai (TKS) padidinti turinčių Saulės baterijų.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2021, 8:51 AM

„Kaskart tai didžiulės komandinės pastangos, ir nepaprastai džiaugiuosi grįžęs su @astro_kimbrough“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prancūzas Thomas Pesquet (Tomas Peskė), paminėdamas amerikiečių kolegą Shane'ą Kimbrough.

Th. Pesquet yra Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas, o Sh. Kimbrough – NASA.

Abu vyrai, į TKS atvykę balandžio pabaigoje, 11 val. 42 min. Grinvičo (14 val. 42 min. Lietuvos) laiku įjungė savo skafandrų baterijas ir atidarė liuką į TKS išėjimo kamerą. Vėliau jie montavo šešias naujos kartos Saulės baterijas iROSA.

Šias baterijas, kurios išskleistos yra 19 m ilgio, birželio pradžioje atgabeno nepilotuojamas „SpaceX“ erdvėlaivis.

Kitą Saulės baterijų rinkinį astronautai turi baigti montuoti penktadienį. Naujosios baterijos turėtų tarnauti 15 metų.

Trečiadienį per pirmąjį išėjimą į atvirą kosmosą astronautai susidūrė su virtine kliūčių, visų pirma – Sh. Kimbrough skafandro problemomis.

Sekmadienį Sh. Kimbrough ir Th. Pesquet drauge atvirame kosmose dirbo jau ketvirtą kartą. Be trečiadienio išėjimo, jie dar du kartus taip yra dirbę per vieną 2017 metų misiją.

Bendrai iš TKS į atvirą kosmosą astronautai yra išėję 240 kartų – montuoti, prižiūrėti ir modernizuoti kosminės stoties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.