„Space X“ dėl prastų oro sąlygų atideda skrydį į TKS

Dėl prastų oro sąlygų JAV Floridos valstijoje iš sekmadienio į trečiadienį perkeliamas pilotuojamas „Space X“ skrydis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), šeštadienį pranešė NASA.

„Space X“ dėl prastų oro sąlygų atideda skrydį į TKS.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Space X“ dėl prastų oro sąlygų atideda skrydį į TKS.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 12:48 PM

Misijos „Crew-3“ įgulą sudaro keturi astronautai – amerikiečiai Raja Charis, Tomas Marshburnas ir Kayla Barron bei vokietis Matthiasas Maureris iš Europos kosmoso agentūros (ESA). Planuojama, kad jie TKS praleis šešis mėnesius ir ten atliks įvairius bandymus.

NASA nurodė, kad dabar pakilimas numatomas trečiadienį, 1 val. 10 min. vietos (8 val. 10 min. Lietuvos) laiku. Anot JAV kosmoso agentūros, astronautai turėtų pasiekti TKS tą pačią dieną.

Po to, kai 2011 metais buvo nutraukta JAV daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ programa, NASA gabeno astronautus į ir iš TKS tik rusiškomis „Soyuz“ raketomis. Tačiau pernai žmonės buvo pradėti skraidinti Elono Musko vadovaujamos „Space X“ kompanijos erdvėlaiviais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.