Estijoje pirmąkart vyks tarptautinė kosmoso konferencija

Estijoje ateinančią savaitę pirmą kartą vyks tarptautinė kosmoso konferencija, penktadienį pranešė naujienų portalas ERR.

 Estijoje ateinančią savaitę pirmą kartą vyks tarptautinė kosmoso konferencija, penktadienį pranešė naujienų portalas ERR.<br> 123rf iliustr.
 Estijoje ateinančią savaitę pirmą kartą vyks tarptautinė kosmoso konferencija, penktadienį pranešė naujienų portalas ERR.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-05 10:30

Trečiadienį ir ketvirtadienį Taline vyksiančioje Kibernetinio ir kosminio saugumo konferencijoje dalyvaus žinomi ekspertai iš Europos kosmoso agentūros, NATO Bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro, Europos Komisijos, taip pat Europos aviacijos ir kosminių technologijų milžinės „Airbus“.

Estija nesiunčia raketų į kosmosą, tačiau kaip skaitmeninė valstybė ji gali būti viena iš lyderių kosmoso kibernetinės gynybos srityje“, – sakė Estijos prekybos ir informacinių technologijų ministras Andresas Suttas.

„Esame vertinami kaip patikimi partneriai, galintys pasidalyti savo patirtimi su kosmoso sektoriumi, pavyzdžiui, aviacijos programinės įrangos kūrimo, blokų grandinės technologijų, kibernetinio saugumo pratybų ir skaitmeninės valstybės srityse“, – pridūrė jis.

Konferencija vyks hibridiniu formatu. Ekspertai savo pranešimus skaitys Taline. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu, jį stebėti bus galima nemokamai, iš anksto užsiregistravus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.