Rusijos kosmoso agentūra neigia, kad numuštas palydovas sukėlė pavojų TKS

Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas teigia, kad jo šalies sprendimas numušti neveikiantį palydovą nesukėlė pavojaus Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgulai, nors ir buvo sukurtas naujas kosminių šiukšlių šaltinis.

Rusijos kosmoso agentūra neigia, kad numuštas palydovas sukėlė pavojų TKS.<br>Unsplash.com asociatyvi nuotr.
Rusijos kosmoso agentūra neigia, kad numuštas palydovas sukėlė pavojų TKS.<br>Unsplash.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2021, 12:01 PM

„Nuolaužos buvo atidžiai stebimos ir įgulai joks pavojus negrėsė“, – sakė D.Rogozinas sekmadienio paryčiais „YouTube“ paskelbtame interviu.

„Rusijoje jau seniai kuriami priešpalydoviniai ginklai, tai tikrai ne paslaptis“, – teigė D.Rogozinas, pridurdamas, kad atėjo laikas išbandyti tokius ginklus. Anot jo, priešpalydoviniai ginklai Rusijai reikalingi dėl JAV palydovų vykdomų stebėjimų.

Septyni TKS įgulos nariai – keturi amerikiečiai, vokietis ir du rusai – pirmadienį dėl jų pačių saugumo turėjo sėsti į prisišvartavusius erdvėlaivius, kuriais galėtų greitai sugrįžti į Žemę, jei numušant palydovą būtų įvykusi nelaimė.

Rusija sulaukė tarptautinės bendruomenės pasipiktinimo, kai antradienį patvirtino, jog paleido priešpalydovinę raketą į savo palydovą „Zelina-D“, kuris nuo 1982 m. skriejo aplink Žemę. Šį Rusijos žingsnį tarptautinės bendruomenės atstovai pavadino neatsargiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.