Putinas skelbia, kad Rusija atnaujins skrydžių į Mėnulio programą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, apsilankęs Rytiniame kosmouoste, pareiškė, kad Rusija atnaujins skrydžių į Mėnulį programą. Kalbama apie tarpplanetinės automatinės stoties „Luna 25“ paleidimą. Planuojama, kad kosminė stotis į Mėnulį bus paleista iš Rytinio (Vostočnyj) kosmouosto, bet tiksli data dar nepaskirta, rašo kommersant.ru

  „Luna-25“ užduotis bus tirti ir automatinių tarpplanetinių stočių veikimui praktiškai išnaudoti Mėnulį bei arti Mėnulio esančią erdvę.
  „Luna-25“ užduotis bus tirti ir automatinių tarpplanetinių stočių veikimui praktiškai išnaudoti Mėnulį bei arti Mėnulio esančią erdvę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 4:46 PM

„Turime sėkmingai įveikti kosmoso tyrinėjimo iššūkius, kad galėtume efektyviau spręsti nacionalinės plėtros uždavinius čia, Žemėje, stiprinti savo saugumą ir technologinį suverenumą, kurti pažangius pasiekimus robotikos ir mikroelektronikos, ekologijos ir medicinos srityse“, – V.Putiną citavo „Interfax“.

„Luna-25“ (iki 2013 m. balandžio – „Luna-Globe“) yra Rusijos Mėnulio tyrimų programos dalis. Ankstesnis aparatas „Luna-24“ į Žemės palydovą nuskrido 1976 m. „Luna-25“ užduotis bus tirti ir automatinių tarpplanetinių stočių veikimui praktiškai išnaudoti Mėnulį bei arti Mėnulio esančią erdvę. Pirmiausia planuojama paleisti nusileidimo modulį, o po metų – orbitinį erdvėlaivį.

Pagal pirminį planą „Luna 25“ turėjo būti paleista 2021 m. spalį, tačiau paleidimas buvo atidėtas. Lapkritį buvo nustatytas kosminio aparato gedimas: TASS šaltinis pranešė, kad prietaisas „nusileidimo metu nerodė teisingų duomenų“.

„Roskosmos“ planavo kosminę stotį paleisti 2022 m. gegužę.

Parengta pagal kommersant.ru

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.