V. Putinas atleido Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą D. Rogoziną

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido iš pareigų šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą 58 metų Dmitrijų Rogoziną, sakoma penktadienį paskelbtame Kremliaus dekrete.

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido iš pareigų šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą Dmitrijų Rogoziną.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido iš pareigų šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą Dmitrijų Rogoziną.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido iš pareigų šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą Dmitrijų Rogoziną.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido iš pareigų šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovą Dmitrijų Rogoziną.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 3:25 PM, atnaujinta Jul 15, 2022, 6:01 PM

Kremlius: Rusijos kosmoso agentūros vadovas D. Rogozinas gaus naują darbą

Rusijos kosmoso agentūros vadovas, pagarsėjęs pompastiškais pareiškimais ir parama Maskvos puolimui Ukrainoje, atleistas iš pareigų ir gaus naują darbą, penktadienį pranešė Kremlius.

Dmitrijus Rogozinas, karštakošis politikas nacionalistas ir vienas aršiausių Maskvos puolimo Ukrainoje rėmėjų, buvo atleistas iš „Roskosmos“ vadovo pareigų, sakoma Kremliaus įsake. Tačiau prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad 58 metų D. Rogozinas „atėjus laikui“ gaus naują darbą. D. Peskovas nepateikė jokių detalių, bet sakė, kad jo pasitraukimas iš kosmoso agentūros nereiškia, kad Kremlius nepatenkintas jo darbu. Viena nepriklausoma žiniasklaidos priemonė pranešė, kad jis bus paaukštintas ir gali būti paskirtas vadovauti okupuotoms teritorijoms Ukrainoje.

„Roskosmos“ vadovo pareigose D. Rogoziną pakeitė ministro pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas, turintis karinį išsilavinimą.

Po to, kai vasario 24 dieną V. Putinas pasiuntė karius į Ukrainą, D. Rogozinas socialinėje žiniasklaidoje nuolat skelbė invaziją palaikančius pareiškimus.

Kremliaus paskelbtame dekrete nurodyta atleisti D.Rogoziną „iš valstybinės kosmoso korporacijos „Roskosmos“ generalinio direktoriaus pareigų“.

Jį šiame poste keičia ministro pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas.

Vadovauti sunkumų patiriančiai šalies kosmoso agentūrai D.Rogoziną V. Putinas paskyrė 2018 metais.

Tuo metu kai kurie ekspertai jį vadino pašaliečiu, neturinčiu reikiamo išsilavinimo ir kompetencijos vadovauti „Roskosmos“.

Nuo 2011 iki 2018 metų D.Rogozinas buvo atsakingas už kosmoso pramonę kaip ministro pirmininko pavaduotojas.

D.Rogozinas, kuriam 2014 metais, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymą, JAV pritaikė sankcijas, taip pat yra dirbęs Rusijos pasiuntiniu prie NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.