Rusijai pagrasinus numušti palydovus, Elonas Muskas atsiliepė vieninteliu sakiniu

Elono Musko pareiškimas paskelbtas po to, kai Rusijos pareigūnas išreiškė susirūpinimą, kad „civiliniai palydovai gali tapti teisėtu keršto taikiniu“ per neseniai vykusį Jungtinių Tautų susitikimą dėl grėsmių iš kosmoso mažinimo.

 Elono Musko pareiškimas paskelbtas po to, kai Rusijos pareigūnas išreiškė susirūpinimą, kad „civiliniai palydovai gali tapti teisėtu keršto taikiniu“.<br> 123rf nuotr.
 Elono Musko pareiškimas paskelbtas po to, kai Rusijos pareigūnas išreiškė susirūpinimą, kad „civiliniai palydovai gali tapti teisėtu keršto taikiniu“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 10:53 AM

E.Muskas savo naujausiame „Twitter“ įraše pareiškė, kad „Starlink“, jo palydovinį internetą teikianti įmonė, valdoma „SpaceX“, yra „skirta tik taikiam naudojimui“.

„Norėtume pabrėžti itin pavojingą tendenciją, kuri peržengia nekenksmingą kosmoso technologijų naudojimą ir išryškėjo per įvykius Ukrainoje, – rugsėjo 12 dieną sakė Rusijos pareigūnas Konstantinas Voroncovas. – Būtent JAV ir jų sąjungininkai civilinės, įskaitant komercinės, infrastruktūros elementus kosminėje erdvėje naudoja kariniais tikslais. Atrodo, kad mūsų kolegos nesuvokia, kad tokie veiksmai iš tikrųjų yra netiesioginis dalyvavimas kariniuose konfliktuose. Kvazicivilinė infrastruktūra gali tapti teisėtu keršto taikiniu“, – pridūrė jis, rašo „Ars Technica“.

Be to, pareigūnas kaip priežastį vengti naudoti civilinius palydovus nurodė Kosmoso sutarties pažeidimą.

Daugelis spėlioja, ar terminas „JAV ir jos sąjungininkai“ yra vartojamas kalbant apie „SpaceX“, kuri Ukrainoje suaktyvino „Starlink“ šalies viceministro Mykhailo Fedorovo prašymu, Rusijai vasario 24 d. užpuolus Kyjivą. Nuo tada „SpaceX“ atgabeno daug „Starlink“ terminalų, kuriais civiliai ir Ukrainos kariškiai naudojasi Rusijos kariams atremti.

Anksčiau šią savaitę „SpaceX“ paskelbė, kad „Starlink“ dabar veikia visuose septyniuose žemynuose ir, kad pagerintų ryšį, ji išbando naują lazerinį tinklą.

„Dabar „Starlink“ yra visuose septyniuose žemynuose! Net tokioje atokioje vietoje, kaip Antarktida, ryšį įgalina „Starlink“ kosminis lazerių tinklas“, – „Twitter“ paskelbė bendrovė.

Įmonėsje yra daugiau nei 2800 aktyvių palydovų ir šis skaičius artimiausiomis savaitėmis didės. Šiuo metu „SpaceX“ paleido 54 naujus „Starlink“ palydovus, kurie pakilo į orbitą iš Kanaveralo kyšulio Floridoje rugsėjo 18 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.