Po nesėkmingo paleidimo Japonijos kosminei raketai liepta susinaikinti

Japonijos kosmoso agentūra pranešė, kad po nesėkmingo starto trečiadienį savo raketai „Epsilon“ išsiuntė nurodymą susinaikinti.

 Japonijos kosmoso agentūra pranešė, kad po nesėkmingo starto trečiadienį savo raketai „Epsilon“ išsiuntė nurodymą susinaikinti.<br> JAXA iliustr.
 Japonijos kosmoso agentūra pranešė, kad po nesėkmingo starto trečiadienį savo raketai „Epsilon“ išsiuntė nurodymą susinaikinti.<br> JAXA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 8:41 AM

Toks nurodymas duotas iškilus problemai, dėl kurios kosminis laivas nebegalėjo saugiai skristi.

Bepilotė trijų pakopų raketa vykdydama savo šeštą kosminę misiją į orbitą kėlė kelis palydovus.

„Raketa negali tęsti saugaus skrydžio dėl pavojaus, kurį ji sukeltų nukritusi ant žemės“, – sakė Japonijos aerokosminių tyrimų agentūros (JAXA) pareigūnas televizijos tinklui TBS.

„Todėl ėmėmės priemonių, kad išvengtume tokio incidento, ir išsiuntėme signalą [sunaikinti raketą]“, – sakė jis ir pridūrė, kad informacijos apie problemos priežastis kol kas nebuvo.

Visuomeninis transliuotojas NHK ir kitos žiniasklaidos priemonės teigė, kad tai buvo pirmas nesėkmingas Japonijos raketos paleidimas nuo 2003 metų.

JAXA tiesioginė paleidimo iš Učinouros kosminio centro pietiniame Kagošimos regione transliacija buvo nutraukta, o vedėjai pranešė, kad kilo problemų, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Kietojo kuro raketa „Epsilon“ buvo naudojama nuo 2013 metų.

Ji yra mažesnė už ankstesnį šalies skystuoju kuru varomą modelį ir pakeitė kietuoju kuru varomą raketą „M-5“, kurios 2006 metais buvo atsisakyta dėl didelės kainos.

Kaip rašoma NASA straipsnyje apie raketos paleidimą, vienas iš jos keltų palydovų „RAISE-3“ turėjo skrieti aplink Žemę mažiausiai metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.