Rusija ketina tęsti bendradarbiavimą su Vakarais kosminėje stotyje

Rusija, nepaisant įtampos su Vakarais dėl Ukrainos karo, svarsto iki 2028 metų tęsti bendradarbiavimą Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS).

Rusija, nepaisant įtampos su Vakarais dėl Ukrainos karo, svarsto iki 2028 metų tęsti bendradarbiavimą Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS).<br>WikiImages/Pixabay.com nuotr.
Rusija, nepaisant įtampos su Vakarais dėl Ukrainos karo, svarsto iki 2028 metų tęsti bendradarbiavimą Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS).<br>WikiImages/Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-23 10:43

„Manome, kad įmanoma naudoti TKS minimalia konfigūracija, kol bus pastatyta Rusijos kosminė stotis, t. y. iki 2028-ųjų“, – sekmadienį sakė Rusijos vicepremjeras ir pramonės ministras Denisas Manturovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. Prieš tai būta grasinimų iš Maskvos nutraukti bendradarbiavimą kosmoso srityje, kai 2024 metais baigsis dabar galiojanti sutartis.

D. Manturovas argumentavo, kad Rusija, pratęsdama bendradarbiavimą, galės užtikrinti savo pilotuojamos kosmoso programos tęstinumą.

Spalio pradžioje pilotuojamos kosmoso programos vadovas, buvęs kosmonautas Sergejus Krikaliovas pareikė viltį, kad Rusijos vyriausybė pratęs dabar galiojančią sutartį dėl bendros tolesnės TKS eksploatacijos. Prieš tai Kosmoso agentūros vadovas Jurijus Borisovas skelbė, kad bendradarbiavimas po 2024-ųjų bus nutrauktas. Tikslios datos jis tada nepasakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.