Suskaičiavo, kiek ateivių erdvėlaivių gali slypėti Saulės sistemoje

Harvardo astronomas Avi Loebas, medžiojantis ateivius, vėl grįžta su naujais, dar nerecenzuotais tyrimais. Šį kartą jis kelia kartelę – teigdamas, kad mūsų Saulės sistemoje gali būti keturi kvintilijonai ateivių erdvėlaivių. Kitaip tariant, tai būtų daug daug daug skraidančių lėkščių, juokauja Futurism.com.

 Saulės sistemoje gali būti keturi kvintilijonai ateivių erdvėlaivių. Vienas kvintilijonas užrašomas vienetu su 18 nulių.<br> 123rf iliustr., lrtas.lt mont.
 Saulės sistemoje gali būti keturi kvintilijonai ateivių erdvėlaivių. Vienas kvintilijonas užrašomas vienetu su 18 nulių.<br> 123rf iliustr., lrtas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 1:48 PM

Šis tyrimas pratęsia 2017 m. pirmą kartą atrasto tarpžvaigždinio objekto, apsilankiusio mūsų Saulės sistemoje ir pavadinto „Oumuamua“, istoriją. Sprendžiant iš visko, Oumuamua buvo labai keistas objektas, dėl kurio prigimties mokslininkai vis dar karštai diskutuoja. Spėjama, kad jis buvo cigaro formos – ir sukėlė daugybę diskusijų, ar tai buvo ateiviškas svečias.

Ateivių armada

A.Loebas tiesiai neteigia, kad Oumuamua buvo būtent ateivių laivas – bet jis sako, kad turėtume būti atviri ir tokiai galimybei. Atsižvelgdamas į šią perspektyvą, jis iš esmės klausia to, ko „garbingi mokslininkai“ niekada nesiryžtų paklausti: kiek galimų Oumuamua galėtų būti mūsų Saulės sistemoje – kurie dar liko nepastebėti?

Pirmiausia A.Loebas ir jo kolega Harvardo astronomas Carsonas Ezellas išnagrinėjo, kiek tarpžvaigždinių lankytojų jau esame pastebėję.

„Remiantis naujausiais tarpžvaigždinių objektų aptikimo rodikliais ir žinomais pajėgumais, galima įvertinti panašių objektų tankį Saulės kaimynystėje“, – rašo astronomai tyrime, kurį cituoja „The Daily Beast“.

Po Oumuamua astronomai aptiko dar tris tarpžvaigždinius objektus, taigi, per aštuonerius metus – keturis. Turėdami omenyje tokį tempą, A.Loebas ir C.Ezelleris apskaičiavo, kad visoje Saulės sistemoje, įskaitant mūsų prietaisams nepasiekiamas sritis, gali būti iki 40 decilijonų tarpžvaigždinių objektų.

Šis skaičius sumažėja iki kuklesnio skaičiaus – 4 kvintilijonų (4 000 000 000 000 000 000), kai apsiribojama tik „gyvenamąja zona“ netoli Saulės – o tai gali būti įdomu, nes jei kai kurie iš tokių objektų yra ateivių erdvėlaiviai, juos būtų lengviau aptikti.

Kai kurios A.Loebo teorijos peržengia įprastas ribas – tačiau jis niekada nenustoja kelti įdomių klausimų.

Net jei dauguma iš 4 kvintilijonų tarpžvaigždinių objektų pasirodys esantys tik kosminės uolienos gabaliukai – o tai, kaip pripažįsta pats A.Loebas, yra tikėtina – vis tiek lieka nemažai tikimybių, kad kai kurie iš jų gali būti ateivių kosminiais laivais. Belieka laikyti laikyti špygas – o jau už ką, kad taip būtų ar nebūtų – jau rinktis reikėtų kiekvienam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.