Neįtikėtina: spėjama, kad vyro namus sudegino į juos rėžęsis meteoritas Kilusiame gaisre žuvo šuo

Per gaisrą, kuris JAV sunaikino namą, turistinę priekabą ir automobilį, žuvo ir šuo, nurodė Kalifornijos miškų ir priešgaisrinės apsaugos departamento (JAV) atstovė Mary Eldridge.

 Spėjama, kad vyro namus sudegino į juos rėžęsis meteoritas (asociatyvinė nuotr).<br> 123rf nuotr.
 Spėjama, kad vyro namus sudegino į juos rėžęsis meteoritas (asociatyvinė nuotr).<br> 123rf nuotr.
 Gaisras sunaikino namą, turistinę priekabą ir automobilį.<br> NBC stopkadras.
 Gaisras sunaikino namą, turistinę priekabą ir automobilį.<br> NBC stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-08 15:27

Ir valdžios institucijos spėja, kad dėl incidento gali būti kaltas meteoritas – nes buvo užfiksuotas iš dangaus krentantis „liepsnojantis kamuolys“.

Dustinas Procita su dviem šunimis kaip tik buvo savo namuose Nevados apygardoje, maždaug už 100 km į šiaurės rytus nuo Sakramento (Kalifornijos valstija) – ir staiga tylioje kaimiškoje aplinkoje išgirdo „didelį sprogimą“, pasakojo jis NBC filialui KCRA.

„Pajutau dūmų kvapą, išėjau į verandą – o ji buvo visiškai apimta liepsnų“, – pasakojo vyras.

NBC pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip atrodo iš dangaus netoli kelio krintantis ugnies kamuolys. Kai NBC reporterė parodė vaizdo įrašą P.Procitai, jis pakomentavo: „Oho, tai atrodo kaip iš dangaus krentantis liepsnojantis krepšinio kamuolys“.

Lapkričio 4 d. 19.26 val. į namus buvo iškviesti Penn Valley ugniagesiai, kuriems padedant Kalifornijos miškų ir priešgaisrinės apsaugos departamentui per tris valandas pavyko suvaldyti gaisrą.

Valdžios institucijos kol kas nežino gaisro priežasties, tačiau tiria, ar į D.Procita'o namus iš dangaus negalėjo nukristi meteoras. „Tai galima priežastis, tačiau dar per anksti ją įvardyti“, – sakė ugniagesių kapitonas Claytonas Thomas.

„Galiu pasakyti, kad įvykio metu į ugniagesius kreipėsi daug žmonių, sakydami, kad matė toje vietovėje galimai nukritusį meteorą. Kol kas nematėme jokio vaizdo įrašo ar liudininko, kuris pasakytų, kad jis pataikė į statinį“, – sakė jis.

Kol departamentas nustatys priežastį, gali praeiti kelios savaitės, teigia ugniagesių kapitonas.

Kaip lrytas.lt yra rašęs anksčiau, atvejų, kai meteoritai ką nors sužaloja, žmonijos istorijoje yra itin reti, ir seniausias patikimai užfiksuotas toks atvejis yra iš 1888 metų. Reti ir atvejai, kai meteoritai pataiko į žmogiškos kilmės objektus – namus, automobilius ir pan. – tačiau jų yra pasitaikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.