Japonijos milijardierius Y. Maezawa paskelbė menininkų komandą kelionei į Mėnulį

Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa ketvirtadienį paskelbė aštuonis įgulos narius, drauge su juo dalyvausiančius 2023 m. planuojamoje kelionėje aplink Mėnulį vis dar kuriama „SpaceX“ raketa.

 Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa ketvirtadienį paskelbė aštuonis įgulos narius, drauge su juo dalyvausiančius 2023 m. planuojamoje kelionėje aplink Mėnulį vis dar kuriama „SpaceX“ raketa.<br> „dearMoon“ nuotr.
 Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa ketvirtadienį paskelbė aštuonis įgulos narius, drauge su juo dalyvausiančius 2023 m. planuojamoje kelionėje aplink Mėnulį vis dar kuriama „SpaceX“ raketa.<br> „dearMoon“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 11:47 AM

Apie misiją pavadinimu „dearMoon“ pirmą kartą paskelbta 2018 metais. Iš pradžių Y. Maezawa sakė, kad pakvies šešių–aštuonių menininkų komandą, bet vėliau pakeitė dalyvavimo reikalavimus, paskelbęs konkursą, kuriame kandidatai galėjo pretenduoti internetu.

Atrinkti aštuoni žmonės: didžėjus ir prodiuseris Steve'as Aoki iš JAV, amerikietis Timas Doddas, kuriantis turinį „YouTube“, čekas menininkas Yemi AD, airis fotografas Rhiannonas Adamas, britas fotografas Karimas Iliya, amerikiečių režisierius Brendanas Hallas, indų aktorius Devas Joshi bei K-pop muzikantas TOP iš Pietų Korėjos. Išrinkti ir du atsarginės įgulos nariai: snieglentininkė Kaitlyn Farrington iš JAV ir šokėja Miyu iš Japonijos.

„Tikiuosi, kad kiekvienas pripažins atsakomybę, kuri kyla paliekant Žemę, keliaujant į Mėnulį ir atgal, – „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše sakė Y. Maezawa. – Jie gaus daug naudos iš šios patirties ir tikiuosi, kad panaudos ją planetos ir žmonijos labui“.

„dearMoon“ svetainėje sakoma, kad kelionė į abi puses ir nenusileidus apskriejant aplink Mėnulį truktų beveik šešias dienas.

Po šios kelionės „SpaceX Starship“ bus galingiausia kada nors sukurta raketa. Jau pavyko atlikti bandomuosius skrydžius atmosferoje ir sėkmingai nusileisti, tačiau „SpaceX“ dar turi atlikti bandomąjį orbitinį skrydį. Kompanijos įkūrėjas Elonas Muskas ne kartą žadėjo, kad jis įvyks iki 2022 m. pabaigos.

Y. Maezawa, didžiausio Japonijos internetinio mados prekybos centro įkūrėjas, pernai Rusijos raketa „Sojuz“ nuskrido į Tarptautinę kosminę stotį, sumokėjęs, kaip pranešta, 10 mlrd. jenų (73 mln. JAV dolerių dabartiniu kursu).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.