Žada, kad Dubajuje atsiras galimybė pasivaikščioti Mėnulyje

Planuojamas statyti kupolo formos Mėnulio kurortas Dubajuje svečius kvies ne keliauti raketomis ar kosminiais laivais, o įspūdžius patirti tarsi vaikštinėjant Mėnulyje. Tai turėtų būti prabangi poilsiautojų apgyvendinimo vieta, kurią pristato Kanados bendrovė „Moon World Resorts Inc.“.

Mėnulio formos mišrios paskirties 224 metrų aukščio pastatui planuojama išleisti 4,6 mlrd. eurų.<br>Swans / Scanpix iliustr.
Mėnulio formos mišrios paskirties 224 metrų aukščio pastatui planuojama išleisti 4,6 mlrd. eurų.<br>Swans / Scanpix iliustr.
 Planuojamas statyti kupolo formos Mėnulio kurortas Dubajuje svečius kvies ne keliauti raketomis ar kosminiais laivais, o įspūdžius patirti tarsi vaikštinėji Mėnulyje.
 Planuojamas statyti kupolo formos Mėnulio kurortas Dubajuje svečius kvies ne keliauti raketomis ar kosminiais laivais, o įspūdžius patirti tarsi vaikštinėji Mėnulyje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 15, 2023, 8:07 AM

Mėnulio formos mišrios paskirties 224 metrų aukščio pastatui planuojama išleisti 4,6 mlrd. eurų. Ilgalaikis tikslas, dėl kurio jau deramasi, – pastatyti daugiau Mėnulio kurortų: po vieną Šiaurės Amerikoje, Europoje, Viduriniuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje bei Azijoje.

Pirmasis toks architektūros šedevras numatytas Dubajuje, mat Jungtiniai Arabų Emyratai yra itin populiarūs tarp turistų ir čia vykdoma daug infrastruktūros projektų.

Mėnulio viduje svečiai ras visokių paslaugų paskirties kurortą ir maždaug 300 privačių gyvenamųjų apartamentų, kuriuos bus galima įsigyti. Brėžiniuose taip pat vaizduojami naktinio klubo, renginių centro, SPA, mažmeninės prekybos patalpų, fortepijonų salono bei kitų patogumų planai.

Tačiau pagrindinis traukos objektas – ne viešbučio kambarys ar šokių aikštelė, o Mėnulio paviršiaus imitacija, leidžianti svečiams patiems patirti kosmoso tyrinėjimo pojūtį.

„Tai bus tiltas, suteikiantis prieinamą ir visiškai autentišką kosminio turizmo patirtį, kurios kantriai laukė milijonai entuziastų visoje Žemėje“, – sakė vienas „Moon World Resorts Inc.“ įkūrėjų Michaelas R.Hendersonas.

Bendrovė netgi tikisi, kad „Moon“ taps autentiška įvairių kosmoso agentūrų mokymų vieta.

Prabangų šiuolaikišką statinį sudaro dvi atskiros dalys: sferinis bazinis tūris, sudarytas iš trijų diskų, ir Mėnulio rutulys. Bazėje svečiai ras tokius patogumus kaip SPA, konferencijų centras ir viešbučio vestibiulis. Visi apartamentai, kurių iš viso yra 4000, įrengti Mėnulio rutulyje. Nors nė viename jų nebus tradicinių langų į išorinį pasaulį, kūrėjai numato elektroninius „langus“, kurie suteiks svečiams galimybę pažvelgti į ką tik nori.

Menininkų piešiniuose numatyti kosminių laivų stiliaus interjerai ir teminės pramogos, įskaitant tai, ką M.R.Hendersonas įsivaizduoja kaip svarbiausią traukos objektą, – patirtį, kuri atkartoja pasivaikščiojimo Mėnulyje pojūtį. „Suteiksime jums galimybę vaikščioti tuo, kas, jūsų manymu, yra Mėnulio paviršius“, – teigė M.R.Hendersonas.

Jis numato, kad pirmasis „Moon World“ kurortas bus atidarytas 2027 m., o jį pastatyti užtruks 48 mėnesius.

Projektas susijęs su didžiuliais techniniais iššūkiais, tačiau M.R.Hendersonas ir viena bendrovės įkūrėjų Sandra G.Matthews bendradarbiauja su nepriklausomais inžinieriais ir architektais, kad ši koncepcija taptų realybe. Kosminis turizmas šiuo metu kainuoja labai brangiai ir kol kas daugumai keliautojų tai yra vienintelė ir didžiausia kliūtis patekti į kosmosą.

Pavyzdžiui, „Virgin Galactic“ neseniai pardavinėjo keliones į kosmosą už 419 tūkst. eurų. M.R.Hendersonas pabrėžė, kad „Moon World Resort“ patirtis bus gerokai pigesnė: užsiregistruoti pasivaikščioti po kurorto „Mėnulio paviršių“ svečiams kainuos apie 465 eurus. Kūrėjas tikisi, kad kiekvienas „Moon World Resort“ kurortas taps traukos centru. Jis įsivaizduoja, kad net jei žmonės ten neapsistos ir neapžiūrės kosminio amžiaus objektų, pasigrožėti pastatu tikrai važiuos.

„Potencialūs „Moon“ regioniniai licencijų gavėjai bus stambios pasaulinės pažangiai mąstančios korporacijos, galinčios finansuoti 5 mlrd. dolerių vertės projektą. Jei jis bus įgyvendintas, Mėnulis bus pastatytas pagal LEED auksinį penkių žvaigždučių standartą“, – aiškino M.R.Hendersonas. Be abejo, tai didelė kaina, tačiau bendrovė mano, jog didėjantis susidomėjimas kosminiu turizmu yra įrodymas, kad tokia vieta yra dėmesio vertas projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.