Kitas rekordinės „SpaceX“ raketos bandymas pakilti – ketvirtadienį

62 minučių trukmės paleidimo langas atsivers ketvirtadienį, 16 val. 28 min. (Lietuvos laiku), rašoma „SpaceX“ atnaujintame misijos aprašyme.

 Tai bus antrasis erdvėlaivio „Starship“ ir jį gabenančios raketos „Super Heavy“ bandymas pakilti.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Tai bus antrasis erdvėlaivio „Starship“ ir jį gabenančios raketos „Super Heavy“ bandymas pakilti.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-19 10:14

Tai bus antrasis erdvėlaivio „Starship“ ir jį gabenančios raketos „Super Heavy“ bandymas pakilti – pirmadienį startas buvo atšauktas dėl užšalusio slėgio vožtuvo.

Skrydis bus vykdomas iš „SpaceX“ „Žvaigždžių bazės“ (angl. Starbase), esančios pietų Teksase.

Pagal būsimo skrydžio planą „Super Heavy“ praėjus maždaug aštuonioms minutėms po pakilimo turėtų kontroliuojamai nusileisti į Meksikos įlankos vandenis. Tuo metu „Starship“ iš dalies apsuks ratą aplink Žemę ir nusileis Ramiajame vandenyne netoli Havajų, praėjus maždaug 90 minučių po starto.

Tačiau „SpaceX“ nebūtinai tikisi, kad visa tai ir įvyks. Tai bus debiutinis galingos ir sudėtingos transporto priemonės skrydis į kosmosą – todėl nebūtų keista, jei kas nors nepavyktų.

„Atliekant tokį bandymą, kaip šis, sėkmė matuojama tuo, kiek galime išmokti, o tai padės informuoti ir padidinti sėkmės tikimybę ateityje, nes „SpaceX“ sparčiai tobulina „Starship“, – rašoma „SpaceX“ misijos aprašyme.

Parengta pagal Space.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.