Savaitgalio naktį Ukrainos dangus įspūdingai nušvito. Paaiškino, kas nutiko

Sekmadienio vakarą keliose Ukrainos srityse buvo galima pamatyti raudoną pašvaistę – retą atmosferos reiškinį.

 Sekmadienio vakarą keliose Ukrainos srityse buvo galima pamatyti raudoną pašvaistę – retą atmosferos reiškinį.<br> Bučos miesto tarybos nuotr.
 Sekmadienio vakarą keliose Ukrainos srityse buvo galima pamatyti raudoną pašvaistę – retą atmosferos reiškinį.<br> Bučos miesto tarybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 11:12 AM, atnaujinta Nov 6, 2023, 11:55 AM

Pašvaistė buvo matoma Kijevo srityje: Bučos miesto taryba pranešė, kad danguje virš Hromados buvo pastebėta pašvaistė, ir paskelbė nuotrauką.Kramatorsko miesto taryba pranešė apie reiškinį Donecko srityje. Raudonas dangus taip pat buvo matomas Charkovo, Černigovo, Odesos, Kirovohrado, Zaporožės ir Chersono srityse.

Charkovo astronomas Volodymyras Kazanovas paaiškino, kad raudonas dangus įvairiose Ukrainos srityse buvo pastebėtas dėl geomagnetinės audros.

„Naktį iš lapkričio 5d į 6 d. Ukrainoje ir daugelyje Žemės šiaurinio pusrutulio šalių pastebimos ryškios šiaurės pašvaistės! Šiuo metu tai vyksta ir šiaurės Europos šalyse, – teigė astronomas. – Įvyko galinga geomagnetinė audra (Kp7), kurią sukėlė prieš kelias dienas Saulėje įvykęs vainikinės masės išsiveržimas, bombarduojantis mūsų planetą.“

Parengta pagal „Pravda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.