Paslaptingas Kinijos kosminis laivas skleidžia mįslingus signalus

Gruodžio 14 d. Kinija į žemą Žemės orbitą paleido eksperimentinį daugkartinio naudojimo erdvėlaivį – tai trečioji erdvėlaivio kelionė į kosmosą. Kinija savo erdvėlaivio paskirtį nutyli, tačiau praėjus keturioms dienoms po misijos pradžios astronomas mėgėjas ir palydovų stebėtojas Scottas Tilley pastebėjo, kad iš paskos erdvėlaiviui seka šeši „paslaptingi palydovai“, iš kurių keli, atrodo, skleidžia signalus.

 Gruodžio 14 d. Kinija į žemą Žemės orbitą paleido eksperimentinį daugkartinio naudojimo erdvėlaivį – tai trečioji erdvėlaivio kelionė į kosmosą (asociatyvinė DI sugeneruota iliustr.)<br> Bing / DALL-E-3 iliustr.
 Gruodžio 14 d. Kinija į žemą Žemės orbitą paleido eksperimentinį daugkartinio naudojimo erdvėlaivį – tai trečioji erdvėlaivio kelionė į kosmosą (asociatyvinė DI sugeneruota iliustr.)<br> Bing / DALL-E-3 iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 1:19 PM

„Bandomasis erdvėlaivis kurį laiką veiks orbitoje, o tada grįš į numatytą nusileidimo vietą Kinijoje, – pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida „Xinhua“. – Per šį laikotarpį, kaip planuota, bus atliekama daugkartinio naudojimo technologijų patikra ir kosmoso mokslo eksperimentai, siekiant suteikti techninę paramą taikiam kosmoso naudojimui.“

Objektai, kuriuos stebi kelios organizacijos, skleidžia įvairius duomenis.

„Objekto A signalai primena ankstesnius Kinijos kosminių lėktuvų signalus, nes yra moduliuotas su ribotu duomenų kiekiu“, – portalui Space.com sakė S. Tilley pridurdamas, kad objektai, pažymėti D ir E, atrodo taip, tarsi jie transliuotų pakaitinius signalus, nesiųsdami jokių naudingų duomenų.

Analizuodamas objekto A duomenis, radijo mėgėjas Danielis Estévezas aptiko nedidelius transliacijos svyravimus – tačiau daugiau nieko.

„Vienas dalykas yra aiškus, – rašo jis savo interneto svetainėje. – Signale nėra daug duomenų, nes dauguma bitų rodo tą patį pasikartojantį modelį“.

Lieka neaišku, kokiu tikslu naudojami šie papildomi palydovai ir ką Kinija bando, rašo „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.