Kinams paleidus raketą, jos dalys nukrito šalia žmonių gyvenvietės

Antradienio rytą Kinijos raketa nešėja „Long March 11“ iškėlė naujus eksperimentinius palydovus – tačiau pora raketos pagalbinių variklių nukrito į apgyvendintas teritorijas. Viename socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip raketa nukrenta iš dangaus į tankų mišką ir sprogsta, o kitame – kaip žmonės stebi, kaip raketa nukrenta.

 Antradienio rytą Kinijos raketa nešėja „Long March 11“ iškėlė naujus eksperimentinius palydovus – tačiau pora raketos pagalbinių variklių nukrito į apgyvendintas teritorijas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr., lrytas.lt mont.
 Antradienio rytą Kinijos raketa nešėja „Long March 11“ iškėlė naujus eksperimentinius palydovus – tačiau pora raketos pagalbinių variklių nukrito į apgyvendintas teritorijas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 8:42 AM

Pasak „Space News“ pranešimo, pagalbiniai raketos varikliai nukrito Guangxi regione, netoli Xichango, Sichuano provincijoje. Po sprogimo vaizdo įrašuose matyti, kaip miškingą vietovę apgaubia rausvai rudos ir gelsvos spalvos dujos.

Pasak valstybinio konglomerato „China Aerospace Science and Technology Corporation“, raketa nešėja „Long March 11“ pakilo iš Xichango palydovų paleidimo centro pietvakarių Kinijos Sičuano provincijoje.

Dienraštis „China Daily“ pranešė, kad tai buvo aštuntasis Kinijos raketų paleidimas jūroje ir antrasis iš Pietų Kinijos jūros. Raketa nešėja „Long March-3B“ ir prie jos pritvirtinta antroji pakopa „Yuanzheng-1“ su 57-uoju ir 58-uoju palydovinės navigacijos sistemos „BeiDou“ (BDS) palydovais griausmingai pakilo į dangų, į iš anksto nustatytas orbitas.

Palydovai yra skirti atlikti kosmoso technologijų bandymus, priduriama oficialiame pranešime.

Raketos „Long March 11“ ilgis – 20,8 m, pakilimo svoris – 58 tonos, o skersmuo – 2 m. Ji gali gabenti palydovus į žemąją Žemės arba Saulės sinchroninę orbitas.

Parengta pagal „India Today“ ir „Space News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.