Rusija jau antrą dieną iš eilės atšaukė raketos paleidimą

Trečiadienį, jau antrą dieną iš eilės, Rusija paskutinę minutę atšaukė raketos paleidimą. Tai dar viena šalies kosmoso programos nesėkmė.

Galingo erdvėlaivio „Angara A5“, skirto skraidinti sunkius krovinius į žemutinę Žemės orbitą, paleidimas buvo atšauktas likus dviem minutėms iki pakilimo.<br>Wikimedia commons.
Galingo erdvėlaivio „Angara A5“, skirto skraidinti sunkius krovinius į žemutinę Žemės orbitą, paleidimas buvo atšauktas likus dviem minutėms iki pakilimo.<br>Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

Apr 10, 2024, 4:11 PM, atnaujinta Apr 10, 2024, 4:13 PM

Galingo erdvėlaivio „Angara A5“, skirto skraidinti sunkius krovinius į žemutinę Žemės orbitą, paleidimas buvo atšauktas likus dviem minutėms iki pakilimo, sakė Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas. Pasak jo, taip nutiko dėl įtariamo programinės įrangos gedimo.

„Roskosmos“ vadovas Jurijus Borisovas vėliau valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, jog tai buvo „variklio užvedimo valdymo sistemos gedimas, greičiausiai programinės įrangos klaida“.

Antradienį planuota misija jau buvo atidėta 24 valandoms irgi paskutinę minutę. J. Borisovas sakė, kad antradienį skrydis buvo atšauktas dėl slėgio sistemos gedimo. Jis sakė, kad ketvirtadienį bus trečiasis bandymas paleisti raketą iš Vostočno kosmodromo Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

Praėjusį mėnesį Rusija irgi paskutinę minutę atidėjo erdvėlaivio „Sojuz“ paleidimą į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Dėl to trys išskristi pasirengę Rusijos, Baltarusijos ir JAV astronautai pakilo į TKS tik po dviejų dienų. Pernai žlugo ir pirmoji per beveik 50 metų Rusijos misija į Mėnulį, nusileidimo aparatas sudužo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.