Iš Kopenhagos galerijos pavogti V.Marcinkevičiaus paveikslai

Danijoje iš Kopenhagos meno galerijos „Galleri NB“ pavogta 11 žinomo lietuvių tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus paveikslų. Iš viso dingo net 27 tapybos darbai. Kartu su lietuvio kūriniais vagys išsinešė menininkų Kari Svenssono, Denniso Seide ir Walterio Barrientos paveikslus bei įvairių autorių darbų ant popieriaus kolekciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Mikšionienė

Apr 3, 2014, 2:56 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:22 PM

Kaip pranešė tyrimą pradėjusi Kopenhagos policija, kūriniai ant popieriaus jau surasti, tačiau tapybos darbų likimas kol kas neaiškus. „Galleri NB“ duomenimis, vagys galerijoje apsilankė du kartus. Iš pradžių pagrobė tik nešiojamąjį kompiuterį, o sugrįžę išsirinko vertingiausius meno kūrinius.

Galerija paskelbė, kad skirs 10 tūkst. Danijos kronų (4625 litų) premiją tam, kuris suteiks vertingos informacijos, padėsiančios surasti paveikslus. Visus pavogtus darbus galima pamatyti galerijos puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Kopenhagos „Galleri NB“ – Danijos Viborgo miesto meno galerijos „Galleri NB“ filialas. Galerijos savininkas Thorkildas NB Nielsenas jau daugiau nei dešimtmetį ne tik parduoda, bet ir pats kolekcionuoja V.Marcinkevičiaus (44 m.) darbus. Tarp galerijos autorių galima rasti ir dar vieno lietuvio – tapytojo Žygimanto Augustino – pavardę.

V.Marcinkevičius, kuris danų meno mėgėjams žinomas tiesiog kaip Vilmantas, yra nutapęs Danijos princesės Alexandros ir princo Joachimo portretus. Šio menininko paveikslų paroda šiemet puošė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatrą per „Auksinių scenos kryžių“ teikimo ceremoniją.

Tapytojo darbai patraukia ryškiomis ir netikėtomis spalvomis, plastiškomis linijomis, naiviais bei supaprastintais vaizdais. Autorius kuria spontaniškai, bet kiekvienas jo paveikslas pasakoja romantišką ar intriguojančią istoriją.

V.Marcinkevičius – populiaraus konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ sumanytojas ir organizatorius. Jis buvo ir visą Lietuvą apkeliavusio projekto „Bitės meno erdvės" bendraautoris. Projekto metu Lietuvos ir užsienio menininkai tapė didelių formatų paveikslus viešose erdvėse: gatvėse, parkuose ir skveruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.