Turistų rojų papuošė ir dzūkas

42 metų alytiškis skulptorius Centrinėje Amerikoje, turistų gausiausiai lankomoje Kosta Rikoje, kartu su devyniais skulptoriais iš įvairių šalių dešimt dienų plušo tarptautiniame plenere.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Apr 4, 2014, 12:58 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:24 PM

Dešimtyje šalių įvairiuose žemynuose skulptorių pleneruose dalyvavęs savamokslis drožėjas Kęstutis Benedikas visur yra palikęs savo kūrinių, rašo „Lietuvos rytas“.

„Taip garsinu Lietuvą ir Alytų. O pats semiuosi patirties iš kitų šalių medžio drožėjų. Tenka perprasti netikėtus, nežinomus medžius.

Kosta Rikoje garsūs meno žinovai mano skulptūrą „Kūryba kartu su saule“ pavadino išskirtiniu darbu, nes jis atitinka tradicijas ir kartu yra šiuolaikiškas. Toks įvertinimas labai nudžiugino“, – teigė K.Benedikas.

Jis ketino išdrožti 2 metrų 30 centimetrų aukščio skulptūrą, bet gavo mažesnį medį. Teko skulptūrą pažeminti 70 centimetrų, todėl sumanymas kiek pasikeitė.

Plenere visas dienas buvo gausu žiūrovų, nes jis Santa Anos mieste, turinčiame 45 tūkst. gyventojų, vyko gatvėje kartu su tradiciniu Svogūnų festivaliu.

Čia auginami įvairiausių rūšių svogūnai, o į festivalį jų nusipirkti atvyksta žmonės kone iš visos Kosta Rikos.

Į plenerą šioje šalyje K.Benedikas gavo kvietimą iš organizatorės Cynthios Saensz, su kuria prieš pusmetį dalyvavo tokiame pat renginyje Argentinoje.

K.Benediko skulptūra „Šokis su saule“ ten laimėjo 1-ąją vietą ir buvo pastatyta vienoje Trebolio miesto alėjų.

Santa Anos plenere vietos nebuvo skirstomos, bet jo metu sukurtos skulptūros taip pat papuošė šį turistų iš viso pasaulio gausiai lankomą miestą ir jo įstaigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?