Poparto stiliaus kūriniai prikėlė muzikos dievus

20 didžiulių fotografo, būgnininko ir dizainerio Algio Krikščiūno darbų papuošė „Oslo namų“ rajone Vilniuje įsikūrusio viešbučio „Comfort Hotel LT“ kambarius, koridorius, restoraną ir net treniruoklių salę.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Mikšionienė

May 30, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:50 AM

„Aš klausausi visai kitokios muzikos, tačiau gerbiu šiuos žmones kaip puikius profesionalus“, - šypsojosi menininkas A.Krikščiūnas, per tris mėnesius sukūręs Madonnos, Franko Sinatros, Micko Jaggerio ir 17 kitų žinomų muzikų bei populiarių grupių portretus.

Portretai kelia prisiminimus

Neįprasti interjero akcentai - viešbučio vadovo Egidijaus Damulio idėja. Pamatęs poparto stiliumi laisvalaikiu A.Krikščiūno sukurtus Madonną ir Johną Lennoną vaizduojančius piešinius jis nusprendė, kad panašūs dalykai puikiai tiktų viešbučiui. Rezultatas E.Damulio nenuvylė.

„Aplinka atgijo nuo muzikinių niuansų, prisiminimų, asociacijų, kurias visiems kelia įspūdingai pavaizduota Madonna, Elvis Presley, Iggy Popas.  Restorano lankytojai nuolat giria ten kabantį M.Jaggerio portretą. O man vienas gražiausių darbų - J.Lennono („The Beatles“) kambarys. Šiais metais per J.Lennono gimtadienį skvere šalia „Oslo namų“ bus pristatyta jam skirta skulptūra“, - džiaugėsi viešbučio vadovas.

Autorius kūrė kompiuteriu

Grupės „Fojė“ būgnininkas ir fotografas A.Krikščiūnas prisipažino, kad per tris mėnesius sukurti dvidešimt didžiulių darbų - rimtas ir viliojantis iššūkis.

Pastaruoju metu menininkas daugiausia laiko skiria fotografijai, bet piešimas - viena mėgstamiausių jo veiklų.

Gavęs neįprastą užsakymą jis neužrakino fotoaparato į seifą. Kurdamas didžiulių paveikslų detales, menininkas dažnai reikalingus dalykus iš pradžių nufotografuodavo.

Visi darbai atsirado kompiuterio ekrane, piešiant ne ant popieriaus, o ant grafinės planšetės. Vėliau didieji dviejų trijų metrų paveikslai buvo išspausdinti ir kaip apmušalai užklijuoti tiesiai ant sienų, o mažesni perkelti ant drobės ir pakabinti tradiciniu būdu.

Vaizdus papildė tekstais

Jau anksčiau buvo numatyta, kad kai kurie viešbučio kambariai bus vardiniai - pavyzdžiui, pavadinti J.Lennono arba F.Sinatros vardais. Tačiau A.Krikščiūnui teko sukurti ir kai kurių koridorių, kitų patalpų akcentus, todėl daugelį vaizdų menininkas papildė tekstais anglų kalba.

Restorane eksponuojamuose paveiksluose su E.Presley, Madonnos, F.Sinatros, „The Beatles“ ir M.Jaggerio atvaizdais galima rasti po kelias eilutes iš jų dainų, kuriose vienu ar kitu aspektu užsimenama apie maistą.

O prie supermeno kostiumu pasipuošusio ir kartu su sparnuotų kiaulių būriu skrendančio Michaelo Jacksono matome trumpą komentarą.

„Ten užrašyta, kad ne kiekviena skrendanti būtybė yra supermenas. Reikia turėti talentą“, - šypsojosi menininkas.

Herojams sentimentų nejaučia

Ne vienam viešbučio ar restorano svečiui A.Krikščiūno kūriniai sukelia prisiminimų pliūpsnį, ausyse suskamba pažįstamos melodijos, atgyja jaunystės, vaikystės vaizdai. Tačiau pats kūrinių autorius prisipažino nemėgstantis klausytis nė vieno iš savo herojų dainų ar muzikos.

„Yra tuose darbuose retro prieskonio ar vintažinio, vinilinio atspalvio, nors dirbdamas apie tai visai negalvojau. Kaip jaučiau, taip piešiau. Tiesa, nė vienam jų nejaučiu didesnių sentimentų - net jaunystėje mėgau klausytis visai kitokios muzikos“, - savo požiūrio į didžiuosius muzikos dievaičius neslėpė menininkas.

Įdomu, kad užsakovai pageidavo tik kelių konkrečių muzikantų ir dainininkų atvaizdų, o visus kitus kūrėjas galėjo pasirinkti savo nuožiūra.

Ironija atgaivina žvaigždes

„Supratau, kad turiu pasirinkti žmones, kurie populiarūs, puikiai žinomi publikai. Nupiešiau tuos, kurių darbą vertinu, nors pats ir nemėgstu. Čia kaip su Nobelio premiją pelniusiais rašytojais - nebūtinai visų jų knygos bus tau įdomios“, - dėstė A.Krikščiūnas.

Menininkas prisipažino, kad pradėdamas piešti pasiklausydavo kelių būsimo paveikslo herojaus kūrinių. Tačiau dažniausiai nesistengdavo iliustruoti jų dainų, o leisdavo plaukti laisvų asociacijų srautui.

„Pavyzdžiui, M.Jacksonas iš tiesų yra disko muzikos supermenas“, - linksmai pakomentavo paveikslą autorius.

Humoras, taikli ir nepikta ironija, persmelkianti kiekvieną jo kūrinį, siūlo kiek kitaip pažvelgti į populiarių žurnalų nuvalkiotus ryškiausių muzikos žvaigždžių atvaizdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.