Prabangus viešbutis atvėrė duris dailės mėgėjams

Šalia Katedros aikštės įsikūrusiame viešbutyje „Kempinski“ surengta dailininko Viginto Stankaus tapybos ekspozicija skirta ne tiktai šio viešbučio svečiams, bet ir visiems miestiečiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Lapė

2014-08-09 06:00, atnaujinta 2018-02-11 11:09

„Viešbutyje galite išvysti ir seniau sukurtus, ir naujausius paveikslus. Kai kabini darbus galerijoje, labai svarbu sukurti vientisą pasakojimą, o čia teko derintis prie pačių įvairiausių erdvių, parinkti joms tinkamo formato kūrinius“, – netradicinės ekspozicijos iššūkius vardijo V.Stankus.

Parodos „Linija. Forma. Spalva“ darbų galima rasti įvairiausiuose viešbučio kampeliuose.

Proga įvertinti pokyčius

„Visame pasaulyje viešbučių tinklas „Kempinski“ bendradarbiauja su vietos menininkais. Kas penkis ar šešis mėnesius kviečiame tapytojus, fotografus ir kitų sričių kūrėjus papuošti viešbutį savo darbais“, – sakė „Kempinski Hotel Cathedral Square“ generalinis direktorius Keesas Heuvelingas.

Jis pabrėžė, kad V.Stankaus paveikslai labai spontaniški.

„Akivaizdu, kad menininkas kurdamas vadovaujasi savo intuicija ir yra kupinas entuziazmo“, – sakė viešbučio vadovas.

K.Heuvelingas pakvietė vilniečius nesidrovėti ir su draugais ar šeima užsukti pasižiūrėti tapytojo kūrinių.

Dailės mėgėjams tai bus ir puiki proga pamatyti, kaip atrodo prabangiu viešbučiu virtęs senasis Vilniaus telegrafas. Mat parodos darbai eksponuojami pačiose įvairiausiose vietose: didelėse ir mažose susitikimų salėse, vestibiulyje, bare ir restorane, kuris simboliškai pavadintas „Telegrafu“.

Tiesa, keletą V.Stankaus paveikslų pamatys tiktai viešbučio klientai, – jie papuošė kai kuriuos apartamentus.

Juntama vitražisto ranka

Jau daugiau kaip 20 metų abstrakcijas tapantis kaunietis V.Stankus Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės institute mokėsi ne Tapybos, o Stiklo ir vitražo katedroje.

Todėl 52 metų menininko paveiksluose, jų spalviniuose sprendimuose juntama vitražisto ranka, jo tapyba yra faktūrinė, lyg sulipdyta iš daugelio gabaliukų.

Parodose V.Stankus dalyvauja nuo 1991 metų. Personalines parodas jis yra surengęs ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Norvegijoje, Ispanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Labiausiai menininkas mėgsta kurti abstrakcijas. Pasak jo, kūriniai tarsi gimsta tapymo momentu ir pradeda gyventi savo gyvenimą. V.Stankui kūryba – judėjimo, proceso dalis.

Turi juodąjį karatė diržą

Menotyrininkai pažymi, kad V.Stankaus paveikslai kupini ekspresijos, dinamikos ir spalvų skambesio. Menininkas mėgsta eksperimentuoti, naudoti netradicines medžiagas. Jo darbai žavi savo faktūra.

Tapytojas stengiasi palikti savo paveikslais kuo daugiau erdvės žiūrovų interpretacijoms. Tapyba jam – ir harmonija, ir meditacija.

Rytų filosofija besidomintis ir juodąjį karatė diržą turintis menininkas įsitikinęs, kad kiekviename kūrinyje turi atsispindėti teigiamos emocijos.

Viešbutyje „Kempinski“ V.Stankaus tapybos paroda „Linija. Forma. Spalva“ veiks iki rugsėjo pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.