Naujajame Malmės muziejuje - lietuvių menininkai tarp kaimynų

Penktadienį Malmėje (Švedija), Modernaus meno muziejuje atidaroma Šiaurės ir Baltijos šalių meno paroda „Society Acts – The Moderna Exhibition“. Tradicinė Švedijos meno apžvalga šį kartą gerokai išplėsta, pakvietus šalia eksponuotis kaimyninių Baltijos šalių menininkus. Mat šiemet sukanka 100 metų, kai šiame mieste buvo surengta solidi Baltijos paroda. Ji vyko1914 metų rugsėjo 15–30 dienomis.

Modernaus meno muziejus Malmėje.<br>Organizatorių nuotr.
Modernaus meno muziejus Malmėje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:41 AM

Parodoje „Society Acts – The Moderna Exhibition“ pirmą kartą Malmėje taip solidžiai reprezentuojama Lietuva ir pristatomi menininkų Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės, Gintaro Didžiapetrio ir Elenos Narbutaitės, Lauros Kaminskaitės, Algirdo Šeškaus, Eglė Budvytytės bei Jono Meko darbai.

Parodos kuratoriai Andrea Nilsson ir Maja Rudovska dar praėjusių metų lapkričio mėnesį apsilankė Lietuvoje ir su Nacionalinio dailės muziejaus parodų kuratore Dovile Tumpyte atrinko parodos dalyvius. Parodos katalogo lietuviškosios dalies tekstų autorius – menotyrininkas ir kuratorius Valentinas Klimašauskas.

Parodoje kartu su lietuviais dalyvauja daugiau nei 30 menininkų ir menininkų grupių iš Švedijos, Suomijos, Danijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos. Ekspoziciją palydinčioje programoje – performansai, paskaitos ir filmų peržiūros.

2009 m. atidarytas Modernaus meno muziejus yra viena svarbiausių Europoje meno institucijų, pristatantis modernų ir šiuolaikinį meną, turintis vertingą nuolatinę meno kūrinių kolekciją, taip pat – vieną gražiausių ekspozicinių erdvių.

Lietuviškos kolekcijos pristatymą organizavo Tarptautinių kultūros programų centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos ambasada Stokholme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.