Smalsuoliai domisi, kaip atrodo besiskiriančių porų fotosesijos

Netikėtas klaipėdiečio knygų leidėjo ir fotografo Antano Stanevičiaus siūlymas fotografuoti besiskiriančias poras sulaukė susidomėjimo – smalsuoliai jau teiraujasi, kaip atrodo tokios fotosesijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 20, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:54 AM

Klaipėdos leidyklos „Eglė“ savininkas A.Stanevičius žinią apie skyrybų fotosesijas paskelbė internete. Jomis susidomėję asmenys pirmiausia klausia, ar fotografas nepokštauja, ar tai nėra koks nors šmaikštus rinkodaros triukas.

„Kokie čia gali būti pokštai, kai lietuviai skiriasi kaip pašėlę. Vien tik Klaipėdoje kasmet būna apie 600 tokių porų. Tiesa, pastaraisiais metais išsiskyrėlių šiek tiek sumažėjo – emigrantai pagerina liūdną statistiką“, – kalbėjo rimtai nusiteikęs A.Stanevičius, beje, pats prieš tris dešimtmečius išgyvenęs skyrybų dramą, tačiau iki šiol išsaugojęs labai artimus ryšius su vaikais iš pirmosios santuokos.

Kaip ir anksčiau, pagrindinė skyrybų priežastis – sutuoktinių neištikimybė. Tačiau pasitaiko ir tokių žmonių, kurie po skyrybų draugiškai nusišypso, prisimena santuokoje patirtas gražiausias akimirkas, pasibučiuoja ir netgi pakelia taurę šampano.

Nemažai tokių porų pažįstantis A.Stanevičius tvirtina, kad kultūringų skyrybų šalininkai – potencialūs jo klientai: „Nemanau, kad visus tiltus sudeginę buvę sutuoktiniai, po teisminių procesų negalintys vienas į kitą pažiūrėti, norėtų įsiamžinti bendroje nuotraukoje.“

Originalią paslaugą pasiūlęs klaipėdietis jau viską apgalvojo.

Skyrybų akimirkas fiksuojantis asmuo, jo manymu, turėtų būti ne tik subtilus, korektiškas fotografijos meistras, bet ir jautrus psichologas – toks buvusioms poroms gal net padėtų atremti skaudžius ištuokos smūgius.

Kai kuriose šalyse susipykusios poros iš skyrybų nedaro jokios tragedijos. Japonijoje įprasta po skyrybų rengti smagius pobūvius, į kuriuos buvę sutuoktiniai pasikviečia bendrų draugų. Islamo kraštuose vyro palikta moteris su vaikais kuo ramiausiai gyvena uošvių namuose.

„Lietuvių tradicijos – kitokios.

Mums skyrybų švęsti gal ir nevertėtų, tačiau paminėti jas kaip svarbų gyvenimo etapą, gražiai atsisveikinti, nusifotografuoti atminimui nepakenktų“, – įsitikinęs A.Stanevičius.

Pastebėjęs, kad kai kurie asmenys lyg ir norėtų, bet vis dar nedrįsta pasinaudoti jo siūlomomis paslaugomis, A.Stanevičius dėl to nesisieloja: „Šiais laikais mados, stiliai greitai keičiasi. Anksčiau žmonės per laidotuves įamžindavo prie velionio, o dabar to jau nebedaroma. Nykstant senosioms tradicijoms, atsiranda kitokios. Kas žino, galbūt išsiskyrusių porų nuotraukos, nufilmuoti vaizdo siužetai irgi taps populiarūs, puoš žmonių asmeninius albumus, videotekas?

Paklaustas, kiek skyrybų fotosesijų jau surengė, A.Stanevičius atsakė taip: „Klientų atsiranda, nes rinka didelė. Dar šiek tiek padirbėjus, naujasis verslas gali įsibėgėti, įgauti sparnus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.