Meno pasaulio garsenybę įkvėpė senelio lietuvio pasakojimai

Kūrybinės agentūros „Petpunk“ ir Vilniaus dailės akademijos nuo sausio trukusios derybos su pasaulinio garso menininku Nathanu Jurevicius pagaliau atnešė vaisių – lietuviškų šaknų turintis australas nuo antradienio visą savaitę  Vilniaus dailės akademijoje vadovaus studentų dirbtuvėms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:49 AM

Šiuo metu Kanadoje gyvenantis menininkas kuria plačiu spektru – jo darbai naudojami reklamos kampanijoms, pristatomi galerijose visame pasaulyje bei publikuojami leidiniuose. Jis sukūrė per 60 įvairiausių personažų, vienas pirmųjų Vakarų pasaulyje pradėjo projektuoti vinilinius žaislus.

Labiausiai kūrėją išgarsinęs personažas ScaryGirl susilaukė didelio pasisekimo: 2008 m. Nathanas baigė pirmąją savo grafinę novelę, paremtą ScaryGirl personažu, kuri susišlavė daugybę įvairių apdovanojimų, buvo išleista ne vienoje pasaulio šalyje; 2009 m. kartu su „Passion Pictures Australia“ buvo išleistas internetinis žaidimas, kurį žaidžia daugiau nei milijonas vartotojų. „Oskaro“ laimėtoja, prodiuserė Sophie Byrne pasirinko ScaryGirl personažą savo naujam animaciniam filmui, kuriamas filmo scenarijus bei vizualus turinys.

Šiuo metu menininkas kuria iliustracijas naujai knygai, prižiūri riboto tiražo būsimų vinilinių žaislų kolekcijos gamybą. Su broliu Luke įgyvendino projektą „Pelėda“ – lietuviška mitologija paremta nuotykių ir veiksmo istoriją, tapusią 3D žaidimu ir trumpametražiu animaciniu filmu. N.Jurelevičius sako esąs įkvėptas lietuvio senelio pasakojimų, kuriuose buvo gausu istorijų iš baltiškojo liaudies folkloro, todėl sukūrė „Pelėdą“ Australijos nacionaliniam visuomeniniam transliuotojui. Tai pasaka apie du herojus Miną ir Valdį, kurie išgelbėjo fantastinį Pelėdos pasaulį iš Giltinės, visų Pelėdų karalienės, gniaužtų. Sėkmė neaplenkė ir šio projekto – „Pelėda“ gavo AACTA (Australian Academy of Cinema and Television Arts) apdovanojimą už dizainą ir kaip geriausias TV vaikiškas serialas.

Kūrėjas sutiko surengti savo kūrybinių projektų idėjų parodą „Albumas procese“ („Album in process“) VDA ekspozicinėje erdvėje „5 malūnai“, kuri veiks iki spalio 13 d. (VDA, Malūnų g. 5, Vilnius). Nathanas iš studentų tikisi palaikymo bei noro bendradarbiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.