Tekstilės parodoje kuriamas naujažodis

Kaune parodą surengę tekstilininkai apžiūrint ekspoziciją ragina išsijungti telefonus ir trumpam pažvelgti į greta esantį žmogų bei kūrinius. Darbuose atsispindi šiuolaikinės tekstilės meno tendencijos.

Parodoje galima pamatyti M.Žaltauskaitės-Gražienės ir E.Dikinytės darbą.
Parodoje galima pamatyti M.Žaltauskaitės-Gražienės ir E.Dikinytės darbą.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

2014-11-15 05:00, atnaujinta 2018-01-21 10:37

Kauno paveikslų galerijoje veikia tekstilės darbų paroda „Laiko drobulė“. Joje darbus pristato 21 menininkė. Tai per pastaruosius trejus metus lietuvių kūrėjų sukurti darbai.

Parodoje galima pamatyti didelio formato kompiuterizuotu būdu išaustų žakardo audinių, subtilių kamerinių tekstilės objektų, klasikinių gobeleninio audimo ar dygsnelinio siuvinėjimo technikų derinimo su fotografija, vaizdo meno kūrinių.

Parodos metu vyks šokio projektai ir performansai, šeštadienio pramogos šeimoms, edukaciniai renginiai, diskusijos.

Parodos kuratorės Virginija Vitkienė ir Neringa Stoškutė sakė, kad ekspozicija – tai bandymas ne tik įsiklausyti į tekstilės iškalbas šiuolaikiniame Lietuvos mene, bet ir modernizacijos sąlygų veikiamą pasaulį.

Parodos metu organizatoriai lankytojus kvies kurti lietuvišką žodžio „phubbing“ atitikmenį.

„Phubbingas“ – tai prieš dvejus metus anglų kalboje atsiradęs žodis, reiškiantis prieš tave esančio asmens ignoravimą žiūrint į telefoną. „Phubbinam“ visi ir nuolat – tai globali tendencija.

Paradoksalu, bet nuo tos dienos, kai pasaulis tapo dar labiau „sujungtas“, padidėjo atskirtis tarp žmonių“, – sakė parodos kuratorės.

Todėl „Laiko drobulės“ organizatoriai jos dalyvius apsilankius ekspozicijų salėje ragina išsijungti telefonus, sustoti ir pažvelgti į save, į kitą žmogų ir mus supantį pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.