S. ir P.Stanikai siūlo iš Žvėryno keliauti į Marsą

Svajonė ir Paulius Stanikai, Paryžiuje gyvenantys menininkai, grįžę į Vilnių pasiūlė „Kelionę į Marsą“. Tokiu pavadinimu Stanikų instaliacija veikia sostinės tarpdisciplininio meno erdvėje „Malonioji 6“. S. ir P. Stanikai instaliaciją sukūrė specialiai šiai erdvei Vilniuje.

"Malonioji 6"<br>Facebook nuotr.
"Malonioji 6"<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petrulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Dec 9, 2014, 9:39 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:00 PM

„Malonioji 6“ – senas medinis namas Žvėryne, šalia kurio statomi vis modernesni namai. Menininkai sako, kad ši aplinka tapo pirmuoju impulsu: pradėję nuo paprasto, kaip pigmėjų šokio, iki sudėtingesnio, kaip rafinuoto bavarų trepsėjimo, ar iki marsiečių. Pasak menininkų, pasaulis keičiasi labai greitai.

„Šiais laikais tas pasaulis toks mažiukas pasidaręs, žemės bumbuliukas mažas. Kaip tik mes ir sakom, čia ne tiek kelionė į Marsą, čia nei apie kelionę, nei apie Marsą, čia apie tai, kad žemės rutulys yra sumažėjęs. Problemų daug, viskas yra komplikuota ir nėra paprasta ir į tas problemas norisi pažiūrėti plačiau“, – sako menininkai.

S. ir P. Stanikų kūryba išsiskiria Vakarų klasikinės dailės maniera pieštais darbais. Juos menininkai derina su vaizdo medžiaga, kitais objektais. Kas yra sena, o kas nauja, dvasinga, ar profaniška – Stanikai savo darbuose ieško, kur yra ribos.

Paryžiuje gyvenančių kūrėjų instaliacija pristatyta tarpdisciplininio meno erdvėje, kurioje kelerius metus rengtos neoficialios jaunųjų parodos. Prieš metus „Malonioji 6“ tapo atvira galerija.

„Galerija tapo šiek tiek oficialesnė, bet vis tiek ji orientuojasi į tarpdisciplininius menus, jaunus menininkus, ir publika panaši čia renkasi, nes būna įvairūs pokalbiai, diskusijos, koncertai“, – kalba menotyrininkas Kęstutis Šapoka.

S. ir P. Stanikų instaliacija Žvėryne, adresu Malonioji g. 6, veiks savaitę. Tačiau norintys ją pamatyti, turi susiskambinti su tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga arba ateiti trečiadienio ir šeštadienio vakarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.