Naujas rekordas! Meno kūrinys nupirktas už 300 milijonų dolerių

Prancūzų tapytojo Paulio Gauguino kūrinys, kuriame vaizduojamos dvi taitietės merginos, buvo parduotas už rekordinę 300 mln. dolerių sumą. Tai pats brangiausias kada nors parduotas meno kūrinys, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2015, 6:54 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:21 PM

Paveikslas, pavadintas „Kada ištekėsi?“ (Nafea Faa Ipoipo), buvo nutapytas 1892 metais ir priklausė šveicarų kolekcininkui Rudolfui Staechelinui. Nepatvirtintais duomenimis, šis meno kūrinys buvo parduotas muziejui Katare.

Naftos turtinga maža valstybė prieš tai sumokėjo rekordinę 259 mln. dolerių sumą už taip pat prancūzų tapytojo Paulio Cezanne'o paveikslą.

Amerikiečių žiniasklaida pranešė, kad P. Gauguino darbas buvo paskolintas Bazelio muziejui, tačiau R. Staechelinas nusprendė jį parduoti po nesutarimų su muziejumi. Kolekcininkas tvirtino leidiniui „New York Times“ neatskleisiantis pirkėjo tapatybės. Tačiau dienraštis, kuris pirmasis pranešė apie pardavimą, citavo šaltinius, nurodžiusius, kad kūrinys parduotas pirkėjams iš Kataro.

Dailininkas, grafikas ir skulptorius P. Gauguinas tapyti pradėjo gana vėliame amžiuje, metęs bankininko karjerą. Vis dėlto per savo gyvenimą jis didelės šlovės nesulaukė, o jo darbai tapo populiarūs tik po tapytojo mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.