Pasaulinio „Sony“ konkurso prizą pelnė fotografė iš Šilalės

Lietuvos nacionalinio apdovanojimo prizininkais taip pat tapo: Česlovas Česnakevičius, (2-oji vieta); Diana Ivojlova, (3-oji vieta).

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-17 14:57, atnaujinta 2018-01-09 17:08

Žurnaliste dirbančiai B. Tilmantaitei bus įteiktas „Sony A7“ fotoaparatas, o prizą pelniusi jos nuotrauka balandžio 24 d. – gegužės 10 d. bus eksponuojama 2015 m. „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų konkurso nuotraukų parodoje, rengiamoje Londono „Somerset House“ meno ir kultūros centre.

„Nuostabu, kad „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų konkurse nugalėtojai skelbiami ir atskirose šalyse. Kai apdovanojamos ne tik geriausios nuotraukos apskritai, atsiranda galimybė pažvelgti ir į įvairių pasaulio šalių fotografų darbus. Tai ypač svarbu tokioms mažoms šalims kaip Lietuva. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad pavyko laimėti nacionalinį apdovanojimą, bei tikiuosi, kad ateityje apie Lietuvos fotografiją ir jos fotografus pasaulis žinos dar daugiau“, – kalbėjo B. Tilmantaitė.

„Šeima pietauja laive, plaukiančiame Mianmare iš Jangono miesto į Patheiną. Kelionė trunka maždaug 24 valandas. Pakeliui laivas sustoja kaimeliuose, o į jį lipa vietos gyventojai, norintys parduoti maistą, gėrimus ir knygas. Gyvenimas verda denyje, per visą kelionę keliauninkai gyvena tarytum viena didelė šeima – jie kartu valgo, kalbasi, skaito, slepiasi nuo lietaus ir miega“, – apibūdino savo nuotrauką nugalėtoja.

Lietuvos nacionalinio apdovanojimo prizininkais taip pat tapo Česlovas Česnakevičius, kuriam skirta 2-oji vieta, ir Diana Ivoilova – jai skirta 3-oji vieta.

Lietuvos nacionalinio apdovanojimo prizininkais taip pat tapo: Česlovas Česnakevičius, (2-oji vieta); Diana Ivojlova, (3-oji vieta).

Visų trijų vietų laimėtojai, turės galimybę nuvykti į Londoną ir aplankyti geriausių „Sony“ konkurso nuotraukų parodą.Visus 54 Nacionalinių apdovanojimų nugalėtojus „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų vertinimo komisija paskelbs šiandien. Pagal Nacionalinių apdovanojimų programą pagerbiamos ir apdovanojamos geriausios vietinių fotografų nuotraukos, o konkurse gali dalyvauti visų pasaulio šalių fotografai, nepriklausomai nuo jų profesionalumo lygio. Visos apdovanotos nuotraukos skelbiamos interneto svetainėje www.worldohoto.org

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.