Rimaldo Vikšraičio fotografijos pakviečia į beprotišką vakarėlį

Pasaulyje apie Rimaldo Vikšraičio fotografijas imta kalbėti daug ir garsiai po Arlio fotografijos festivalio atradimų apdovanojimo, kuriam jį nominavo britų fotografijos legenda Martinas Parras.

Rimaldo Vikšraičio autoportretas (fragmentas). 1975 m.
Rimaldo Vikšraičio autoportretas (fragmentas). 1975 m.
Rimaldo Vikšraičio fotografija.
Rimaldo Vikšraičio fotografija.
Rimaldo Vikšraičio autoportretas. 1975 m.
Rimaldo Vikšraičio autoportretas. 1975 m.
Rimaldo Vikšraičio fotografija.
Rimaldo Vikšraičio fotografija.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

May 26, 2015, 4:26 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 11:32 AM

Ir nuo to laiko Rimaldas savo personalines parodas dažniau rengia už Lietuvos ribų nei fotografijų herojų ir savo šalyje.

Parodoje „Prospekto“ fotografijos galerijoje autorius pristato darbus kurtus per pastaruosius penkis dešimtmečius, rasime čia ir žymiausių ciklų „Pavargusio kaimo grimasos“, „Vienkiemo godos“ atgarsių ir pastaraisiais metai autoriaus plėtojamą „Pasaulio kvapų“ temą.

Ir nors naujausi Rimaldo Vikšračio darbai skiriasi nuo žinomiausių ciklų, žiurovas vistiek verčiamas būti vojeristu stebinčiu ne visada patrauklią, o kartais ir šokiruojančią realybę.

Britų fotografas Martinas Parras apie Rimaldo darbus rašė: „žvelgdamas į Vikšračio fotografijas jaučiuosi it dalyvaučiau beprotiškame ir siurrealiame vakarėlyje, tarsi sėdėčiau už to paties stalo. Jei kalbėčiau lietuviškai, galėčiau ten sudalyvauti. Bet, deje, tai niekada neatsitiks, todėl mums lieka tik R. Vikšračio fotografijos“.

Rimaldas Vikšraitis (g. 1954 m. kovo 18 d. Sintautuose, Šakių rajonas) nuo 1985 m. yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 1997 m. jam suteiktas Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografo menininko (AFIAP) garbės vardas. 2000-2001 m. ir 2003-2004 m. paskirta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos valstybės stipendija. Didžiausiame Europos fotografijos festivalyje „Rencontres d’Arles“ (Arlio susitikimai) Arlyje (Prancūzija) 2009 m. jo darbai įvertinti pagrindiniu, Metų atradimo prizu.

Paroda veiks iki birželio 20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.