„ArtVilnius‘15“ bus griežiama iš tikrų pistoletų sukurtu smuiku

Ketvirtadienį prasidedančios meno mugės „ArtVilnius’15“ metu galima bus ne tik pamatyti, bet ir išgirsti iš tikrų ginklų sukurtą muzikos instrumentą.

Pedro Reyes smuikai iš šaunamųjų ginklų. (2014 m.)<br>ArtVilnius nuotr.
Pedro Reyes smuikai iš šaunamųjų ginklų. (2014 m.)<br>ArtVilnius nuotr.
Pedro Reyes kūrinys (2014 m.).<br>ArtVilnius nuotr.
Pedro Reyes kūrinys (2014 m.).<br>ArtVilnius nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 22, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 10:10 PM

„Lewben Art Foundation“ stende pristatomo žinomo menininko Pedro Reyeso kūrinys „Visuomenė be ginklų (Smuikas IX)“ (2014 m.) yra šio menininko vykdyto projekto „Visuomenė be ginklų“ (angliškai „Disarm“) dalis.

Projekto idėja – iš ginklų sukurti muzikos instrumentus. P. Reyesas projektą pradėjo 2013 m., po panašaus projekto „Vaizdas“, kuriam Meksikos iš vyriausybės paprašė apie 6 700 pistoletų, kad galėtų iš jų kurti menines kompozicijas.

Meno kūriniais, kuriuos P. Reyesas sukūrė kartu su šešiais muzikantais, galima groti. Juos galima užprogramuoti ir valdyti kompiuteriu, o skambesio galimybės tokios plačios, kad galima surengti puikų muzikos koncertą bei kompozicijas parengti iš anksto.

Menininkas gimė 1972 m. Meksike. Ten pat studijavo architektūrą Ibero-Amerikos universitete. Tačiau savo gyvenimą susiejo su vizualiuoju menu.

P. Reyesas dalyvavo ir organizavo gausybę parodų tokiose institucijose, kaip „Serpentine“ galerija Londone, Yvono Lambert’o galerijos Paryžiuje ir Niujorke, Guggenheimo muziejus Niujorke, Dailidės centras Harvardo universitete, MA Kembridže ir daugelyje kitų, taip pat – keliose tarptautinėse meno bienalėse. 2015 m. P. Reyesas gavo JAV valstybės departamento meno ambasados menų medalį. Šiuo metu jis gyvena ir dirba Meksike.

Šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius’15“ metu „Lewben Art Foundation“ ekspozicijoje periodiškai vyks performansas – Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro smuikininkas Kęstutis Pleita grieš iš šaunamųjų ginklų P. Reyeso sukurtu smuiku.

Performansai vyks: 25 d. (ketvirtadienis) 14, 17, 19 val. 26 d. (penktadienis) 17, 18 val. 27d. (šeštadienis) 14, 16, 18 val. 28 d. (sekmadienis) 13, 15, 16 val.

„Lewben Art Foundation“ stendas (4 salė), „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius)

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ vyks birželio 25-28 dienomis Lietuvos kongresų ir parodų centre „Litexpo“. Mugės organizatorius – Lietuvos meno galerininkų asociacija; „ArtVilnius‘15“ globėja – Vilniaus miesto savivaldybė, pagrindinis rėmėjas – Lietuvos Kultūros taryba, ypatingasis partneris – „Lewben Group“, mecenatas – COBALT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.