Stoties rajonui – „Vilnius Street Art“ injekcija

Rugpjūčio 19 d. prasidedantis trečiasis festivalis „Vilnius Street Art“ persikels pagyvinti įvairialypio Stoties rajono. Šeši garsūs gatvės menininkai stoties rajone darbuosis pusantro mėnesio, suteikdami sostinės sienoms ir erdvėms naujo „kvėpavimo“ ir pratęsdami festivalio veiklą trečius metus iš eilės. Į gatvės meno festivalį „Vilnius Street Art“ atvykę menininkai anksčiau papuošė buvusį Lietuvos kino teatrą, Profsąjungų rūmus, polikliniką Jasinskio gatvėje, Lukiškių kalėjimą, Liubarto tiltą ir kitas erdves.

Ernesto Zacharevičiaus darbas.<br>E.Burbaitės nuotr.
Ernesto Zacharevičiaus darbas.<br>E.Burbaitės nuotr.
Marko Jenkinso darbas.<br>M.Puidos nuotr.
Marko Jenkinso darbas.<br>M.Puidos nuotr.
„M-City“ darbas.<br>A.Ambraso nuotr.
„M-City“ darbas.<br>A.Ambraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 3:58 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 10:08 PM

„Šiais metais festivalyje dalyvaus net šeši labai garsūs menininkai iš Lietuvos ir užsienio, kurie atvyks Stoties rajonui padovanoti savo kūrinių ir taip prisidėti prie rajono gyvenimo ir jau esančių iniciatyvų jį keisti. Organizatoriai menininkams temos neuždavė ir šįkart. Nepaisant to, kad menininkai kurs Stoties rajone, jų neprašoma atsižvelgti į socialinę problematiką. Tikimasi, kad profesionalūs menininkų kūriniai savitai prakalbins rajono erdves ir suteiks joms naujų prasmių“, – teigia festivalio organizatorė Ūla Ambrasaitė.

Pasak organizatorės, festivalis neturi primestos temos. „Manome, kad gatvės menas būtent ir pasižymi atida aplinkai, kontekstualumu, „įsirašo“ į urbanistinį miesto audinį, jį papildo. Todėl lokacijų atranka yra viena pagrindinių kuratorinių užduočių. Padėjus ruoštis festivaliui lokacijos intuityviai ėmė dėliotis aplink geležinkelį, Stotį. Patraukė tranzitinės erdvės, jų neapibrėžtumas. Čia nenusakomas nei laikas, nei vieta, per čia atvykstama ir išvykstama, tačiau tuo pačiu čia ir pastoviai gyvenama.“

Nepaisant kontraversiškai vertinamos kaimynystės, rajone jau kurį laiką kuriasi vis daugiau naujų gyventojų – Senamiestis visai netoli, nekilnojamo turto kainos čia žymiai mažesnės, pats rajonas dar „gyvas“, nenuspėjamas ir bohemiškas, kaip anksčiau buvo Užupis.

Greta pagrindinių menininkų piešinių ant sienų festivalio „Vilnius Street Art“ programą šiemet papildys diskusijų ciklas bei fotografijos parodos. Festivalio organizatoriai, savo namais pavertę vieną iš rajono įžymių pastatų – „Kablį“ – pasidalins savo įspūdžiais tyrinėjant Stoties gastronominę pasiūlą bei kvies išragauti aplinkinių užeigų ir restoranų valgiaraščius.

Festivalio atidarymas – rugpjūčio 19 d. Diskusijų ir parodų programą organizatoriai žada paskelbti rugpjūčio 12 d., o festivalyje dalyvaujančių kviestinių gatvės menininkų vardus atskleisti rugpjūčio 19 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.