Halės turgaus lankytojus linksmina nutapyta namo siena

Nuo ketvirtadienio jau galima grožėtis pirmuoju užbaigtu festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbu – italo Millo piešiniu ant pastato Pylimo g. 56 sienos (priešais Halės turgų). Pagal partnerystės tarp Vilniaus festivalio ir Italijoje vykstančio gatvės meno festivalio „Memorie Urbane“ programą į Lietuvą atvykęs menininkas čia paliko išskirtinį darbą – tai pirmasis menininko piešinys, į savo istoriją įkomponuojantis architektūros elementus.

Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbas.
Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbas.
Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbas.
Prie Halės turgaus jau baigtas pirmasis festivalio „Vilnius Street Art“ menininkų darbas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 5:29 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:47 PM

„Italo Millo tapybos darbai dažniausiai būdavo monochromiški, įtraukiantys vos vieną ar dvi ryškesnes spalvas ir tapyti ant tarsi baltas lapas lygių, jokių architektūros elementų neturinčių sienų. Tad jo darbas Vilniuje bus išskirtinis visame gatvės meno pasaulio kontekste – tai pirmasis piešinys, į kurio kompoziciją šis menininkas įtraukė langus, sieną dalijantį kampą ir kitus menininko darbams nebūdingus sienos architektūrinius elementus. Įdomiausia tai, jog dėl savo didelio formato plikų sienų tapymo visame pasaulyje garsusis italas pats pasirinko būtent šią sieną iš kelių jam pateiktų variantų. Kaip Millo teigia, ši siena žymi ir naują jo kūrybos etapo pradžią“, – pasakojo festivalio rengėja Ūla Ambrasaitė.

Priešais jau daugelį metų aktyvų Halės turgų esanti pastato Pylimo g. 56 siena su Millo darbu jau sulaukė daugybės teigiamų atsiliepimų iš praeivių ir socialinių tinklų vartotojų. Trečiajam festivaliui „Vilnius Street Art“ šį menininką rekomendavo Italijoje, Gaetos mieste, vykstantis gatvės meno festivalis „Memorie Urbane“. Lietuviškojo ir itališkojo festivalių partnerystė, prasidėjusi šiais metais, leido sustiprinti festivalio Vilniuje meninę programą ir padėti pasauliui atrasti talentingus lietuvių gatvės menininkus – šiais metais vykusiame „Memorie Urbane“ dalyvavo jaunas, bet labai perspektyvus menininkas Adomas Žudys.

Trečiasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“. Rugpjūčio 19 d. – rugsėjo 23 d. Stoties rajonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.