Vilniaus senamiestyje – garsiausių fotomenininkų kūrybos popietė

Ketvirtadienį sostinės „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ erdvėse organizuojama žymių

Humaniškas žvilgsnis į žmogų ir draugystė sieja R. Rakauską, A.Macijauską, A. Sutkų ir R. Požerskį iki šių dienų.<br>Organizatorių (M.Požerskytės) nuotr.
Humaniškas žvilgsnis į žmogų ir draugystė sieja R. Rakauską, A.Macijauską, A. Sutkų ir R. Požerskį iki šių dienų.<br>Organizatorių (M.Požerskytės) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:59 AM

Fotografijos muškietininkais praminti autoriai nedažnai regimi viešumoje, o juolab – visi sykiu. Renginio metu fotografų ketvertas pirmą kartą drauge susiburs šalia savo portretų ir autorinių darbų originalų, pasakos apie laikus, kuomet „vienas už visus ir visi – už vieną“ reiškė kovos šūkį realiame gyvenime, atsakys į renginio svečių klausimus bei dalyvaus specialiame LRT televizijos filmavime.

A. Sutkus yra pasakęs: „Visų mūsų darbų pagrindas yra asmenybės charakterio, dvasios, savigarbos, orumo teigimas“. Daugybė išgyvenimų, daugiasluoksnė fotografija su užkoduota istorija, energija, jausmai, tradicijos, humaniškas žvilgsnis į žmogų, draugystė – esminės „Keturių“ jungtys, tvirtai sukabinusios A. Macijauską, A. Sutkų, R. Rakauską ir R. Požerskį iki šių dienų.

„Šis susitikimas – tai pokalbis ne tik apie fotografiją, bet tuo pačiu apie istoriją, apie Lietuvą, apie draugystę ir stiprų ryšį tarp kolegų. Tai žmonės, kurie užfiksavo ir gali papasakoti mums apie mūsų istoriją. Laikas pabūti kartu“, – sakė projekto „Keturi“ autorė Monika Požerskytė.

Projekto „Keturi“ istorija prasidėjo, kai 2013 m. birželio 5 d. popietę spaudoje pasklido pranešimas, jog keturi Lietuvos fotografijos meistrai susirinko į būrį „Pix Studijoje“ bendrai nuotraukai. R. Požerskio paraginti, M. Požerskytės įamžinti, fotomenininkai šmaikštavo, jog neturėjo bendros nuotraukos ir kol dar tebėra gyvi, reikėjo nusifotografuoti. Tąkart fotomenininkai pozavo laikydami žymiausius savo darbus bei jaunystės autoportretus, buvo įamžinti ir juostiniais fotoaparatais.

„Pažįstu šiuos vyrus nuo vaikystės – tai tėvo draugai ir bendražygiai. Kiekvieną jų galėčiau pavadinti dėde. Tačiau sukviesti jų nebūčiau pasiryžusi. Tėvas paskatino surengti šią fotosesiją,“ – pasakojo M. Požerskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.