Asmenukių muziejuje diena: ar jau turi asmenukę iš muziejaus?

Sausio 20-ąją Lietuvos dailės muziejus kviečia švęsti tarptautinę asmenukių muziejuje dieną (angl. International Museum Selfie Day) – lankyti muziejus, juose fotografuotis, vaizdus žymėti žymėmis #AsmenukėMuziejuje #MuseumSelfie ir jais dalintis socialiniuose tinkluose.

Sausio 20-oji – Asmenukių muziejuje diena. Tądien visi kviečiami dalintis asmenukėmis iš muziejų socialiniuose tinkluose.<br>V.Aukštaičio nuotr. (T.Kapočiaus montažas)
Sausio 20-oji – Asmenukių muziejuje diena. Tądien visi kviečiami dalintis asmenukėmis iš muziejų socialiniuose tinkluose.<br>V.Aukštaičio nuotr. (T.Kapočiaus montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 10:20 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 9:17 PM

Trečią kartą minimos asmenukių muziejuose dienos sumanytoja – kultūros tinklaraštininkė, tarptautinių kultūros programų koordinatorė ir muziejų entuziastė iš Didžiosios Britanijos Mar Dixon.

Idėja atsirado jai lankantis su dukra muziejuose. Mar Dixon pasiūlė šią mintį socialinių tinklų projektui „Culture Themes“, išnaudojančiam socialinių tinklų galimybes muziejų populiarinimui.

Pirmą kartą asmenukių muziejuose diena įvyko 2014 m. sausį. Muziejų lankytojai buvo kviečiami fotografuotis muziejuose ir pasidalinti nuotraukomis socialiniuose tinkluose „Twitter“, „Facebook“ ir „Instagram“ su žyme #MuseumSelfie. Akcijos sėkmė buvo netikėtai didelė: jau pirmaisiais metais internete pasidalinta keliolika tūkstančių asmenukių iš muziejų visame pasaulyje. 2015 m. jų buvo jau keliasdešimt tūkstančių.

Asmenukių dienos tikslas – atgaivinti muziejus ir jų ekspozicijas, pristatyti juos kaip aktyvias, dinamiškas, šiuolaikiškas kultūros institucijas. Muziejų lankytojai ir darbuotojai kviečiami iš naujo atrasti muziejus kaip vietas, kuriose galima linksmai ir netradiciškai praleisti laiką, kūrybiškai pažvelgti į eksponatus ir juos savaip interpretuoti.

2014 m. akcija vyko sausio 22 d., 2015 m. – sausio 21 d., šiemet, 2016 m. – sausio 20 d., kaip visuomet – trečiadienį. Fotografuotis muziejuose kviečiama ne tik tądien, bet ištisus metus, o asmenukių muziejuose dieną masiškai dalinamasi tomis fotografijomis socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.