Pamatyk. Gidas po Hieronymus Boscho „Žemiškųjų malonumų sodą“

Viskas, ką norėjote sužinoti apie Hieronymus Boscho „Žemiškųjų malonumų sodą“, bet nedrįsote paklausti. Taip galima pavadinti naują tinklalapį, kuris siūlo ne tik pamatyti mažiausias daugiafigūrio paveikslo detales, bet ir pakeliauti po menininko sukurtą simbolių pasaulį.

Žymiausiu Hieronymus Boscho darbu laikomas triptikas „Žemiškųjų malonumų sodas“ (1490-1510m.) saugomas Madrido Prado muziejuje.
Žymiausiu Hieronymus Boscho darbu laikomas triptikas „Žemiškųjų malonumų sodas“ (1490-1510m.) saugomas Madrido Prado muziejuje.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Lapė

2016-02-15 13:30, atnaujinta 2017-06-08 01:09

Šis tinklalapis, tai kino ir dailės specialistų kūrinys, skirtas režisieriaus Pieterio van Huystee dokumentinio filmo „Hieronymus Boschas. Velnio palytėtas“ (Jheronimus Bosch, Touched by the Devil) premjerai.

Triptikas sėte nusėtas ženkliukais, kuriuos suaktyvinus pele galima išgirsti gido pasakojimą apie paveikslo fragmento siužetą ir čia pavaizduotus personažus. Jei nenorite klausyti, galima pasirinkti ir tekstinį variantą. Kol jums pasakojama istorija, galima dar labiau padidinti vaizdą ir apžiūrėti kiekvieną paveikslo smulkmeną.

Dar vienas būdas pakeliauti po paveikslą – 15 žingsnių virtuali ekskursija (turas), kuri siūlo nuoseklų pasakojama ir apie autorių, ir apie jo kūrinį. Olandų kalba yra net vaikams pritaikyta jo versija. Ją galima pasirinkti iš puslapio viršuje esančio meniu.

Šiemet sueina 500 metų nuo H.Boscho mirties. Ta proga vasario 13-ąją jo gimtajame Hertengenboso mieste, kuris yra už 80 kilometrų į pietus nuo Amsterdamo, atidaryta didžiulė jo darbų retrospektyva.

Ekskursiją po „Žemiškųjų malonumų sodą“ rasite čia https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/en# 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.