Iš „ArtVilnius‘16“ režisierius O.Koršunovas grįžo su paveikslu

„Tai, kad menas mugėje parduodamas, jai suteikia dar daugiau demokratijos“, – įsitikinęs teatro režisierius Oskaras Koršunovas. Jau pirmąją šiuolaikinio meno mugės dieną, iškart po „ArtVilniuS ‘16“ atidarymo, režisieriaus dėmesio sulaukė galerijoje „The Rooster Gallery“ pristatyta jauna menininkė Vita Opolskytė. Vieną jos paveikslų Oskaras Koršunovas nusipirko.

Dailininkė E.Karpavičiūtė ir režisierius O.Koršunovas.<br>M.Žičkaus nuotr.
Dailininkė E.Karpavičiūtė ir režisierius O.Koršunovas.<br>M.Žičkaus nuotr.
Dizainerė I.Dovydėnaitė (kairėje) ir keramikė N.Marčėnaitė.<br>M.Žičkaus nuotr.
Dizainerė I.Dovydėnaitė (kairėje) ir keramikė N.Marčėnaitė.<br>M.Žičkaus nuotr.
Menininkas K.Schnaideris.<br>M.Žičkaus nuotr.
Menininkas K.Schnaideris.<br>M.Žičkaus nuotr.
Pianistas P.Geniušas (kairėje), poetė I.Valantinaitė, dailininkas V.Marcinkevičius.<br>M.Žičkaus nuotr.
Pianistas P.Geniušas (kairėje), poetė I.Valantinaitė, dailininkas V.Marcinkevičius.<br>M.Žičkaus nuotr.
Šachmatininkė V.Čmilytė prie M.Tendziagolskio kūrinio.<br>M.Žičkaus nuotr.
Šachmatininkė V.Čmilytė prie M.Tendziagolskio kūrinio.<br>M.Žičkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:42 AM

„Menas visais laikais buvo vertinamas pinigais“, – po sandorio sakė O.Koršunovas. Kiek kainavo 2015 metų Jaunojo tapytojo prizo laureatės darbas, jis neatskleidė. Didžiausias Europos šiuolaikinio meno muges aplankęs teatro režisierius įsitikinęs, kad „ArtVilnius“ turi ypatingą veidą ir nė kiek neatsilieka nuo populiariųjų meno mugių Berlyne ar Londone.

„Jei tik nebūnu išvykęs, mugę aplankau kasmet. Čia gali pamatyti meno tendencijas, labai džiaugiuosi, kad ji auga, įgyja svarbą ir sulaukia vis daugiau žiūrovų“, – kalbėjo O.Koršunovas.

Kad menininkui už kūrybą būtina sumokėti, įsitikinęs ir „ArtVilnius ‘16“ mugėje sutiktas pianistas Petras Geniušas. „Meno mugė yra tarsi stiprus materialaus ir eterinio pasaulio koncentratas. Šie abu pasauliai vienas kitą stimuliuoja, o varžybų azartas pritraukia žmones“, – sakė muzikas, svečius priiminėjęs savo žmonos, grafikės Kristinos Norvilaitės galerijoje. Nors menininkai vieni su kitais dažnai keičiasi savo kūriniais, P.Geniušas keletą meno kūrinių yra nusipirkęs. „Nedarau to kiekvieną dieną, – juokavo, – tačiau visada noriu sumokėti už darbą. Ar tai būtų paveikslas, ar kito muzikanto įrašyta kompaktinė plokštelė.“ 

Tapybos darbą „ArtVilnius ‘16“ pirmąją dieną nusižiūrėjo ir kino režisierė Giedrė Žickytė. „Vertinu tikrus dalykus, – tikino dokumentinių filmų kūrėja. – Geriau visko turėti mažiau, bet to, kas vertinga, ką gali palikti savo vaikams. Mačiau nepaprastą Prano Gailiaus paveikslą. Pagalvojau – jis kainuoja tiek pat, kiek mados namų „Dolce & Gabbana“ suknelė. Suknelės už tokią kainą nepirkčiau, o paveikslo labai norėčiau.“ 

„Dar nesu subrendusi kolekcionuoti meną, tačiau labai norėčiau ir ateityje tikrai planuoju tai daryti“, – „ArtVilnius ‘16“ kalbėjo drabužių ir aksesuarų kūrėja Aušra Haglund. Kiekvienais metais šiuolaikinio meno mugėje apsilankanti dizainerė tikino jokios kūrybos neįsivaizduojanti be domėjimosi menu.

„ArtVilnius‘16“ – nepaprasta galimybė sužinot, kas naujo vyksta meno pasaulyje ir pasisemti įkvėpimo saviems darbams“, – sakė A.Haglund.

Meno mugės „ArtVilnius‘16“ darbo laikas:

Birželio 10 d. (penktadienis) 11.30–20 val.

Birželio 11 d. (šeštadienis) 11.30–20 val.

Birželio 12 d. (sekmadienis) 11.30–18 val.

„Litexpo“, Laisvės pr. 5, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.