Jūratė Rekevičiūtė: „Svajojau parodą pristatyti gulėdama lovoje“

Daugybę personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje surengusi grafikė Jūratė Rekevičiūtė savo gerbėjus sumanė nustebinti sukviesdama į naujausių grafikos darbų virtualios parodos „Moterys myli juodai“ atidarymą. 

Grafikė Jūratė Rekevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Grafikė Jūratė Rekevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Jūratė Rekevičiūtė. „Aš kausiuos, mano meile, dėl tavęs“ (spalvotas linotraižinys, 2016 m.).<br>Organizatorių nuotr.
Jūratė Rekevičiūtė. „Aš kausiuos, mano meile, dėl tavęs“ (spalvotas linotraižinys, 2016 m.).<br>Organizatorių nuotr.
Jūratė Rekevičiūtė. „Moterys meluoja juodai“.<br>Organizatorių nuotr.
Jūratė Rekevičiūtė. „Moterys meluoja juodai“.<br>Organizatorių nuotr.
Grafikė Jūratė Rekevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Grafikė Jūratė Rekevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 2:49 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:54 PM

Svečių menininkė paprašė atsinešti išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius, nes parodą galima bus pamatyti tik portalo lrytas.lt Virtualioje meno galerijoje. VIRTUALI MENO GALERIJA

„Svajojau parodą pristatyti gulėdama lovoje – aš sau miegu, o svečiai žiūrinėja mano paveikslus, – juokdamasi pasakoja J.Rekevičiūtė. – Tačiau niekaip nesugalvojau, kaip galėčiau tai įgyvendinti. Kalbantis su draugais staiga gimė idėja padaryti virtualią parodą – aš iš tiesų galėsiu miegoti savo lovoje, o ją matys mano meno gerbėjai bet kur – Lietuvoje, Europoje, Amerikoje... Juk dabar tokios technologijos, tiek galimybių! Virtualios parodos idėją vainikavo bendras projektas su portalu lrytas.lt – dabar mano parodą galima aplankyti bet kada!“.

Parodoje „Moterys myli juodai“ J.Rekevičiūtė pristato 25 naujausius grafikos darbus. Kiekvienas kūrinys kalba apie jausmus, įsimylėjimo būsenas, svajones. Spalvoti linoraižiniai išsiskiria emocingumu, filosofija, pagardinta subtiliu humoru.

J.Rekevičiūtė juokiasi, jog jos darbai – tiek papuošalai, tiek paveikslai, tiek indai – turi magiškų savybių – jos gerbėjai, įsigiję autorės darbų, tampa linksmi, kūrybingi, imasi netikėčiausių sumanymų ir juos sėkmingai realizuoja.

„Noriu, kad kuo daugiau žmonių matydami mano darbus būtų laimingi, todėl siūlau pažaisti, – šypsosi Jūratė. – Vienas iš virtualioje lrytas.lt meno galerijoje mano eksponuojamų darbų yra be pavadinimo. Tam, kas sugalvos patį įdomiausią, išradingiausią ar linksmiausią pavadinimą aš tą kūrinį padovanosiu! Aplankykite virtualią parodą ir žaiskite!“.

J.Rekevičiūtė – išradinga, ekstravagantiška multifunkcinė menininkė. Jūratė – VDA studijavo grafiką, tačiau tradicinės nespalvotos grafikos formos jai svetimos. Jos sukurti paveikslai, interjero detalės, indai, juvelyrika trykšta spalvomis.

Skiriamieji Jūratės kūrybos bruožai – barokiškai įmantrios, puošnios formos. Autorę galima vadinti atspaudo meistre, nes jai pačiai yra labai svarbus spausdinimo procesas, (ne raižymo), spaudo kartojimas-pasikartojimas, begalybės gylis ir tuštuma.

Pastaruoju metu eksponuotose parodose autorė pristatė visiškai naujai jos išrastą – atspaudo nuo suknelių, tradicinių lietuviškų audinių, tautiniais raštais siuvinėtų bei nertų servetėlių – techniką.

Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelniusi menininkė kuria ne tik grafikos darbus, bet ir instaliacijas, scenografiją, muzikos ir vaizdo performansus, kuruoja šiuolaikinius meno projektus Lietuvoje ir užsienyje. J.Rekevičiūtė – ryški, ekstravagantiška ir be proto talentinga asmenybė, kaip meno kūrinį traktuojanti ir save pačią... Atpažįstama iškart!

Lrytas.lt VIRTUALI MENO GALERIJA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.