Galerijų savaitgalis: atverkite naujas Vilniaus meno erdves!

Šiandien – antroji ir paskutinė Galerijų savaitgalio diena Vilniuje. Dar galite aplankyti parodas pamėgtose ir netikėtose miesto erdvėse, kūrėjų studijas ar dalyvauti nemokamose ekskursijose.

Galerijų savaitgalis – unikali proga pabendrauti parodose su darbų autoriais.<br>Organizatorių nuotr.
Galerijų savaitgalis – unikali proga pabendrauti parodose su darbų autoriais.<br>Organizatorių nuotr.
Vilniuje pirmą kartą rengiamas Galerijų savaitgalis.<br>Organizatorių nuotr.
Vilniuje pirmą kartą rengiamas Galerijų savaitgalis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2016, 9:21 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:43 PM

„Galerijų savaitgaliai Europos ir pasaulio miestuose vyksta jau ne vieną dešimtmetį ir žymi naujo meno sezono mieste atidarymą. Lietuvoje tokie parodų pristatymai vyksta pirmą kartą“, – sakė Vilniaus galerijų savaitgalio iniciatorius Vytautas Michelkevičius.

Nuo vakar galerijose atidaromos naujos parodos tarsi subūrė miestiečius į laikinas bendruomenes, kurios turi unikalią galimybę ne tik išvysti naujus kūrinius, įsitraukti į interaktyvius žaidimus, susitikti su menininkais, bet ir geriau pažinti neatrastas miesto erdves.

Pirmasis Vilniaus galerijų savaitgalis suvienijo net penkiolika sostinės meno galerijų ir meno erdvių – nuo gerai žinomos „Vartų“ galerijos iki neįprastos meno erdvės „Studium P“.

Galerijų savaitgalis kviečia ir į menininkų dirbtuves, kurios paprastam žiūrovui dažnai lieka nematomos.

Susitikimai laukia atvirose Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos menininkų studijose, kurios įsikūrusios kiek toliau nuo miesto centro, Pramonės gatvėje.

Vaikai Vilniaus galerijų savaitgalio metu taip pat turi veiklos – jie kviečiami ne tik stebėti, bet ir kurti. Jų laukia kūrybinės dirbtuvės „Nulipdyk savo urlaganą“, kurios vyks bute įsikūrusioje galerijoje „Trivium“.

„Tikimės, kad šis renginys sudomins net ir tuos, kurie yra reti galerijų svečiai. O norintys pasidalinti savo mintimis ir įspūdžiais apie Vilniaus galerijų savaitgalio renginius kviečiami į diskusiją „Coffice“ erdvėje arba į renginio uždarymą bare „Yucatan“, – ragino organizatoriai.

Pasak jų, galerijos yra miesto kvėpavimą ir kraujotaką žyminčios vietos, atsirandančios anksčiau, nei konkretus rajonas patenka į miestiečių akiratį. Arba atvirkščiai – jos žymi istorinius kvartalų ar pastatų raidos etapus. Taip pat jose vyksta naujų idėjų ir socialinių ryšių apykaita, ypač kai per atidarymus susiburia skirtingų sluoksnių miestiečiai ir svečiai ne tik pasižiūrėti į meną, bet ir pasikeisti naujienomis ir įspūdžiais.

Rugsėjo 10-osios programa

12 val. – nemokama ekskursija po galerijos „Vartai“ parodas (Vilniaus g. 39). 12–16 val. – parodų lankymas Jono Meko vizualiųjų menų centre (Malūnų g. 8) ir Šv.Jono gatvės galerijoje (Šv.Jono g. 11). 12–17 val. – parodų lankymas galerijose „Artifex“ (Gaono g. 1), AV17 (Aušros Vartų g. 17), Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4/Didžioji g. 19), parodų salėse „Titanikas“ (Maironio g. 3). 12–18 val. – parodų lankymas galerijoje „Akademija“ (Pilies g. 44). 13 val. – diskusija „Galerijų savaitgaliai Lietuvoje: tradicijų formavimo iššūkiai ir plėtros kryptys“, „Coffice“ (Sodų g. 3A). 14–16 val. – kviečia LTMKS (ir kitų) menininkų studijos (Pramonės g. 141). 15 val. – nemokama ekskursija po galerijos „Vartai“ parodas (Vilniaus g. 39). 15–18 val. – kviečia menininkų „Įvairūs partneriai“ studijos (Sodų g. 6). 16 val. – kūrybinės dirbtuvės vaikams „Nulipdyk savo urlaganą“, galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105). 18 val. – interaktyvus žaidimas „Urlagano gyvenimas“, galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105). 22 val. – Vilniaus galerijų savaitgalio uždarymas: Vygintas Orlovas „ref/inter“, „Yucatan“ (Pylimo g. 2/Islandijos g. 6).

Daugiau informacijos apie renginius: www.letmekoo.lt.

Informacinis Vilniaus galerijų savaitgalio taškas: Sodų g. 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.