Eksperto testas: ar atpažinsite dvylika iš dvylikos dailininkų „selfių“?

Visi žinome, kas yra autoportretas: tai – dailininko nupieštas, nutapytas ar kitaip pavaizduotas savo paties portretas. Na, tokia savotiška asmenukė, vadinamasis „selfis“. Tik atliktas ne išmaniuoju telefonu, o pieštuku, teptuku ir kitokiomis neišmaniosiomis priemonėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 5:53 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:55 AM

Autoportretus vaizdavo daugelis dailininkų, tačiau būta ir tokių, kurie nemėgo savęs tapyti ar piešti. Pastaruosius palikime ramybėje, nes jie buvo labai „nešiuolaikiški“ kalbant šiuolaikiniais šių savęs tiražavimo laikų terminais.

Net ir dailės ekspertai neatpažintų visų per dešimtis amžių sukurtų autoportretų autorių, tačiau jie tikrai žino šiuos dvylika paveikslų, kuriuose garsūs dailininkai pavaizdavo save. Pasitikrinkite, ar esate dailės istorijos ir autoportreto žanro ekspertas.

Jei atspėsite visus dvylika iš dvylikos, galėsite pasveikinti save, pasidaryti asmenukę ir įdėti į feisbuką su prierašu „Aš esu dailės ekspertas!“ Jei pavyks atspėti mažiau, nenusivilkite. Kaip sakoma, niekada nevėlu mokytis ir šviestis.

Tad sėkmės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.