Specialiosios policijos pajėgos įsiveržė į viešbutį ir suėmė klastotojų gaują

Austrijos policija pirmadienį

Austrų dailininko Gustavo Klimto darbai dažnai atsiduria padirbinėtojų akiratyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Austrų dailininko Gustavo Klimto darbai dažnai atsiduria padirbinėtojų akiratyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 11:01 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:37 PM

Šeši įtariami prekeiviai buvo suimti netoli Vienos oro uosto esančio viešbučio kambaryje, kai bandė parduoti penkis P.Picasso paveikslus už 50 mln. JAV dolerių, pranešė policija.

Paveikslus norėjo neva įsigyti po priedanga dirbęs policijos pareigūnas. Specialiosios policijos pajėgos įsiveržė į viešbutį ir suėmė penkis austrus ir vieną slovėną, baimintasi, kad jie gali būti ginkluoti, nurodoma pranešime.

Vėliau buvo atliktos kratos suimtųjų namuose ir automobiliuose, per kurias buvo rasta 14 paveikslų klastočių su padirbtais menininkų parašais ir padirbti paveikslų autentiškumą neva patvirtinantys sertifikatai, pasirašyti neva P.Picasso sūnaus.

Įtariamojo slovėno namuose policija taip pat rado dar 66 suklastotus kitų menininkų darbus, tarp jų 40 pasaulinio garso meistrų, kaip Claude'as Monet (Klodas Monė) ir Gustavas Klimtas, kūriniai.

Įtariami klastočių pardavėjai buvo suimti anksčiau šiais metais, bet apie areštus pranešta tik pirmadienį. Dabar visi už užstatą į laisvę paleisti įtariamieji tikino manę, kad pardavinėja paveikslų originalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.