Menininkas Artūras Šlipavičius-Šlipas: parodos, prizai, naujos idėjos

Tarptautinį pripažinimą dailės ir muzikos srityse pelnęs dailininkas ir muzikantas, daugelio personalinių parodų autorius Artūras Šlipavičius-Šlipas antrąkart pristatė savo darbus Amerikos publikai.

Menininkas A.Šlipavičius-Šlipas turi daug planų 2017-iesiems.
Menininkas A.Šlipavičius-Šlipas turi daug planų 2017-iesiems.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 12:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:10 PM

Dešimt metų kurti „Meilės“ ciklo paveikslai (41 paveikslas, iš viso cikle 130 darbų) buvo eksponuojami privačioje meno galerijoje, Lietuvos konsulate Niujorke bei Lietuvių dailės muziejaus galerijoje „Siela“ Čikagoje. Tai – jau antras dailininko A.Šlipavičiaus darbų pristatymas JAV publikai šiose erdvėse po 2014 m. vykusio debiuto parodoje „New York Artexpo 2014“.

2017-ųjų sausio mėnesį JAV, Lietuvos konsulate Niujorke, dar bus eksponuojami 2006-2016 metais sukurti, laiko ir kritikų puikiai įvertinti A. Šlipavičiaus darbai. O pats menininkas sausio 22 d. turėtų vykti į Pizą atsiimti Italų meno akademijos skirto tarptautinio Galileo Galilei apdovanojimo už nuopelnus menui („International Prize Galileo Galilei“) ir vasario 17 d. Genujos mieste Italijoje atsiimti Tarptautinio Kristupo Kolumbo meno tyrinėtojo apdovanojimo („International Prize Cristoforo Colombo“, „Art Explorer“).

Dar iki dailininkui išvykstant už Atlanto, iš Italijos į Lietuvą atskriejo puiki žinia, kad maestro Šlipo kūrybą įvertino Italų meno akademija, įrašydama kūrinį „Lethe – Natiurmortas“ į elitinį leidinį „XXI amžiaus meno meistrų knyga“ („The 21st Century Art Book“), o įvairiapusė menininko asmenybė įvertinta Williamo Shakespeare'o apdovanojimu už teatrališkumą kūryboje („Shakespeare in Art Award“).

Kūrybingas ir produktyvus menininkas A.Šlipavičius jau turi daug 2017 metų planų. Jo suburtai grupei „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“ (IVTKYGYG) sukanka 30 metų. Ta proga Belgijoje jau gaminama pirmoji vinilinė grupės plokštelė „Paradas“. Grupė surengs keletą IVTKYGYG koncertų netradicinėse erdvėse.

Taip pat rengs tarptautinę meno parodą Vilniuje „Adam – Eva“. Tai visą menininko kūrybinį laiką užimanti ir ramybės jau daug metų neduodanti idėja, kuri turi būti įgyvendinta kitais metais.

Rengiamas ir didžiulis muzikinio veiksmo projektas “Haruspicija“ (Haruspikas – senovės Romoje etruskų kilmės žynys būrėjas, pranašautojas, burdavęs iš aukojamų gyvūnų vidurių arba iš neįprastų gamtos reiškinių, pavyzdžiui, saulės, mėnulio užtemimų, žaibo). Tai bus šešių muzikantų šešios muzikinės improvizacijos šešiems Šlipo kuriamiems paveikslams pasitelkiant šviesos ir XXI a. technologijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.