Dailininkės Sarah Jane Szikoros „Visiška laimė“: iš storulių gyvenimo

„Visiška laimė“ – humoristinė, o kartais ir visiškai sarkastiška darbų serija, kurioje prieš žiūrovus atgyja žaismingos ir kartu keblios žmonių ir gyvūnų, kenčiančių nuo antsvorio, situacijos. Taip britų dailininkė Sarah Jane Szikora, kuri kadaise ir pati tokia buvo, nutarė padėti visiems, kurie, kapstydamiesi savyje, pamiršta paprasčiausiai gyventi, mėgautis kiekviena diena, nepaisydami nieko, – juk, kaip sakoma, laimė priklauso ne nuo kilogramų, o nuo sielos būsenos.

S.J.Szikora. „Brangusis, o štai ir aš“.
S.J.Szikora. „Brangusis, o štai ir aš“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 9:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:46 PM

Kažkada Sarah kentėjo nuo antsvorio. Tačiau ilgainiui papildomi kilogramai dingo ir niūrią nuotaiką pakeitė dvasinė ramybė, pasikeitė požiūris ne tik į save, bet ir į aplinkinius. Todėl apmąsčiusi kai kurias gyvenimo pozicijas, ji nutarė ne tik sugriauti stereotipus apie storules, bet ir parodyti, kas kiekvienas žmogus, kad ir kokio svorio jis būtų, nusipelno laimės.

„Dabartinė visuomenė pamišusi dėl žmogaus išorės. Dietos, įvairiausios kosmetinės gudrybės, stilingi drabužiai, madingi aksesuarai taip užvaldę protus, kad per išorinį blizgesį žmonės nepastebi paprastų dalykų: laimė – ne idealūs kūnai ir gražūs veideliai, bet gebėjimas gyventi ir vertinti save tokį, koks esi, o ne sprausti į kažkieno sugalvotus standartus“, – sako Sarah Jane.   Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.