Tapytojos paroda kvepia vasaros žiedais

Gėlės yra gamtos šypsena. Gėlės kvapas – jos siela ir poezija, kuri supa gėlę. Todėl žemės grožis stipriausiai pasireiškia gėlėse. Taip teigia tapytoja Alina Burinskaitė, pristatanti savo parodą „Žydinčios svajos“.

Tapytojos A.Burinskaitės paveiksluose pražydo ne tik moterys, bet ir pilys. <br>Organizatorių nuotr.
Tapytojos A.Burinskaitės paveiksluose pražydo ne tik moterys, bet ir pilys. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 4:20 PM, atnaujinta Jul 10, 2017, 4:22 PM

„Jei kas mūsų žemėje dvelkia svajone ir pasaka, tai gėlės. Šios prabangiai pasipuošusios žemės gražuolės vilioja, žavi ir užburia mūsų akis savo išvaizda, spalvomis ir kvapais. Jei nori susvajinti kurią nors širdį, apsupk ją gėlėmis“, – sako menininkė.

Tam, kuris grožį jaučia, klausimas, kas gi yra gėlės, atrodytų beprasmis. Beprasmis aiškinimas ir tam, kuris grožiui nejautrus. Gėlės, pasak autorės, atveria savo grožio paslaptį tik tam, kuris jomis gėrisi.

Pasak A.Burinskaitės, nenuostabu, kad gėlės tapo gražiųjų jausmų simboliu, nes tokie jausmai vaizdžiausiai nusakomi gėlėmis. Ne kartą gėlės būna tylus išsigelbėjimas, kai sieloje susitelkia daug grožio ir žodžiams trūksta jėgos jį išreikšti. Gražiausias žmogaus jausmas – meilės jausmas, išsakomas gėlėmis, joms prilyginamas, jomis apsupamas.

„Tapyba – nuostabiausias atradimas mano gyvenime, šis pomėgis iš esmės pakeitė mano požiūrį.

Supratau, kiek daug gražių dalykų mes nepastebime, kiek nuostabių akimirkų praeina veltui. Jeigu tik sustotume, įkvėptume šviežio oro gurkšnį ir atsimerktume – atrastume, koks gražus ir spalvingas pasaulis mus supa“, – sako Kauno rajone, Šlienavoje, gimusi menininkė.

Tapytoja kupina pozityvumo – todėl ir savo darbuose stengiasi įkūnyti gerą, teigiamą emociją. 

Tapytojos Alinos Burinskaitės personalinė paroda „Žydinčios svajos“ Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje (Pilies g. 17) veiks iki rugpjūčio 9 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.