Lankytojų antplūdžio sulaukusi paroda pratęsiama iki spalio

Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje pratęsiama paroda TIXE, kuri sulaukė labai didelio lankytojų susidomėjimo. Tai paroda ne tik mėgstantiems žiūrėti, bet ir norintiems daugiau sužinoti.

Pagrindinė muziejaus rinkinių tema yra M.K.Čiurlionio kūryba. <br>Organizatorių nuotr.
Pagrindinė muziejaus rinkinių tema yra M.K.Čiurlionio kūryba. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 10:46 AM

Muziejus jau dvyliktą kartą surengė naujai įgytų kūrinių parodą ir šį kartą pristatė vertingiausius ir įdomiausius eksponatus, patekusius į muziejaus rinkinius 2011–2016 metais. Pirmoji tokia paroda buvo surengta 1973-iaisiais.

Šioje parodoje, kaip spalvingame kaleidoskope, visko gausu – nuo nematytų M.K.Čiurlionio darbų, elegantiškų secesijos ir art deco baldų, nedidelio saldainio popierėlio, išsaugoto tarpukario muilo gabalėlio iki archyvinių nuotraukų, menininkų laiškų, naiviai siuvinėtų kilimėlių ar šiuolaikinių menininkų kūrinių.

Tokia eksponatų įvairovė padeda suvokti, kad muziejus renka kūrinius pagal skirtingas temas, kurios paskui atsiskleidžia parodose ir ekspozicijose. Tai ir išeivijos, ir šiuolaikinė Lietuvos dailė, liaudies menas, taikomoji dailė ir pramoninis dizainas, Lietuvos kultūros istorija ir užsienio šalių menas.

Bet pagrindinės muziejaus rinkinių temos yra, be abejo, M.K.Čiurlionio kūryba ir tarpukario Lietuvos menas. Tad jei pavyksta muziejų papildyti šių temų eksponatais, metai laikomi itin derlingais.

Tai paroda mėgstantiems ne tik žiūrėti, bet ir sužinoti. Susigaudyti tarp beveik 600 eksponatų padeda muziejaus gidai, edukatoriai, kuratoriai, menininkai. Lankytojams parengtos specialios programos. 

Paroda veiks iki spalio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.