DNR testo rezultatai: dailininkas Salvadoras Dali dukters neturėjo

Ispanų būrėja Taro kortomis Pilar Abel Martinez nėra dailininko Salvadoro Dali duktė – tai patvirtino DNR testai, atlikti ekshumavus dailininko kūną, pranešė BBC.

Būrėjai P.Abel Martinez nepavyko įrodyti, kad jos tėvas – dailininkas S.Dali. 
Būrėjai P.Abel Martinez nepavyko įrodyti, kad jos tėvas – dailininkas S.Dali. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 1:39 PM

1956 m. gimusi ispanė nuo 2015 metų bandė įrodyti teisme, kad yra dailininko duktė – ji tvirtino, kad 1955 metais jos motina ir dailininkas turėjo romaną. Ji siekė, kad būtų ekshumuotas dailininko kūnas ir atliktas DNR tyrimas tėvystei nustatyti.  Jei rezultatas būtų buvęs teigiamas, moteriai būtų priklausęs ketvirtadalis menininko palikimo. 
Nors S.Dali fondas priešinosi teisėjo, nurodžiusio atlikti DNR tyrimą, sprendimui, naktį iš liepos 20-osios į 22-ąją buvo ekshumuoti 1989 metais mirusio siurrealisto palaikai ir paimti DNR mėginiai. Kaip parodė tyrimai, tarp P.Abel Martinez ir S.Dali nėra jokio ryšio.

Dailininkas palaidotas po Dali teatro-muziejaus stiklo kupolu Figereso mieste Ispanijos šiaurės rytuose, kuriame  prieš daugiau kaip 110 metų gimė. Palaikai ilsisi po dviem akmeninėmis plokštėmis, kurių kiekviena sveria iki pusantros tonos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.