Ar galima gėrėtis M.K.Čiurlionio drobėmis jų nematant? Taip!

Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus Kaune kviečia registruotis į „Pojūčių teatro“ ekskursijas ir naujai atrasti  M.K.Čiurlionio kūrybą.

Tie, kurie stebės veiksmą neužsirišę akių, regės subtiliomis formomis atgyjančius paveikslus. <br> Rengėjų nuotr.
Tie, kurie stebės veiksmą neužsirišę akių, regės subtiliomis formomis atgyjančius paveikslus. <br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2017, 10:53 PM

Ekskursijų metu lankytojai galės susipažinti su muziejuje eksponuojamais kūriniais nenaudodami regos. Juos lydės aktoriai, kurie perteiks atrinktų paveikslų įspūdį garsais, kvapais, lytėjimo ir judesio pojūčiais. Taigi ekskursantus vedžios kūrinius interpretuojančių aktorių vaizduotė. 

Tie, kurie stebės veiksmą neužsirišę akių, regės subtiliomis formomis atgyjančius paveikslus – kaip aktorių ir jų auditorijos veidai pasineria į tapytojo pastelinę miglą, keliauja mistinėje laidotuvių procesijoje ar atsiduria pasakoje tarp kalnų ir paukščių. 

Šio projekto idėja kilo svarstant galimybę perteikti vizualų kūrinį aklam galerijos lankytojui. Bendradarbiaujant su Aklųjų sąjungos nariais, paaiškėjo, kad meno galerijose jiems norisi lankytis, tačiau kūrinius jie gali suvokti tik iš smulkmeniškų apibūdinimų. Daugelio darbų liesti negalima, o taktilinės parodos ir katalogai neatskleidžia originalaus kūrinio esmės, spalvų, kontrastų ir atmosferos.

„Pojūčių teatro“ aktoriai pradėjo gilintis į tai, kokie procesai vyksta vaizduotėje stebint meno kūrinį. Pradėta kurti priemonių sistema, leidžianti perteikti pirmą sukeltą įspūdį ir gilintis į atmosferą. 

Prisilietimai bei liečiamų objektų tekstūros gali perteikti tapybos manierą, garsai – darbų dydį, griežtumą arba fragmentiškumą, kvapai – atmosferą, judesys – abstraktumą arba konkretų siužetą, nuotaiką. 

Ekskursijos vyks spalio 15 d. 11.30 val. ir lapkričio 4, 5, 18, 19 d.  11.30 ir 13.30 val. 

Ekskursijos dalyvių registracija vyksta darbo dienomis 9.00–16.30 val. tel. (8 37) 221418. Vietų kiekis ribotas, įėjimas su muziejaus bilietu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.