Leonardo da Vinci „Salvator Mundi“ įsigijo Saudo Arabijos sosto įpėdinis

Renesenaso epochos italų dailininko Leonardo da Vinci Jėzų Kristų vaizduojantį paveikslą „Salvator Mundi“ („Pasaulio Išganytojas“) praėjusį mėnesį už rekordinę sumą įsigijo Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammadas bin Salmanas, pranešė leidinys „The Wall Street Journal“.

„Salvator Mundi“ bus eksponuojamas Abu Dabio Luvre – pirmajame už Prancūzijos ribų esančiame muziejuje tokiu pavadinimu. 
„Salvator Mundi“ bus eksponuojamas Abu Dabio Luvre – pirmajame už Prancūzijos ribų esančiame muziejuje tokiu pavadinimu. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 11:03 AM

Šis L.da Vinci šedevras Niujorko aukcione buvo parduotas už 450,3 mln. JAV dolerių (380,3 mln. eurų) ir tapo brangiausiu pasaulyje kada nors aukcione parduotu meno kūriniu.

Jaunas ir veržlus sosto įpėdinis, dažnai vadinamas tiesiog MBS, L.da Vinci paveikslą Niujorko aukcione įsigijo per tarpininką, rašo laikraštis, remdamasis JAV žvalgybos informacija ir kitais neįvardytais šaltiniais.

Saudo Arabijos karaliaus Salmano sūnus perima vis daugiau jo įgaliojimų ir siekia įgyvendinti savo socialinių ir ekonominių reformų planą „Vision 2030“. Jis taip pat laikomas praėjusį mėnesį surengtos kovos su korupcija operacijos, per kurią buvo suimta per 200 princų, ministrų ir verslininkų, iniciatoriumi.

Apie 1500-uosius nutapytas „Salvator Mundi“ buvo ilgą laiką dingęs ir atsirado tik 2005 metais viename regioniniame aukcione. Jis ilgai laikytas kopija, bet galiausiai buvo pripažinta, kad tai Italijos renesanso grando originalas – vienas iš mažiau nei 20 pripažintų kūrinių, nutapytų paties L.da Vinci, skelbia aukcionų namai „Christie's“.

Anksčiau buvo pranešama, kad šio meno kūrinio pirkėjas – mažai žinomas Saudo Arabijos princas Baderas bin Abdullah bin Mohammedas bin Farhanas al Saudas.

„The Wall Street Journal“ nurodo, kad jis buvo „Salvator Mundi“ pirkėjas, tačiau JAV žvalgybos ataskaitose tikruoju to paveikslo savininku vadinamas MBS.

„Jis yra MBS įgaliotinis“, – leidiniui sakė neįvardytas Persų įlankos meno pasaulio atstovas.

„Salvator Mundi“ bus eksponuojamas Abu Dabio Luvre – pirmajame už Prancūzijos ribų esančiame muziejuje tokiu pavadinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.