Samuelis Bakas grįžta į gimtąjį Vilnių ir susitiks su savo kūrybos gerbėjais

Gegužės 21–23 d. Vilniaus garbės pilietis, dailininkas Samuelis Bakas lankysis Lietuvoje. Trijų dienų viešnagės programa intensyvi: tai apdovanojimo ceremonija LR Prezidentūroje, susitikimai su valstybės ir visuomenės veikėjais bei plačiajai visuomenei skirtas renginys Samuelio Bako muziejuje – viename iš Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus padalinių.

 Vilniaus garbės pilietis, dailininkas Samuelis Bakas lankysis Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniaus garbės pilietis, dailininkas Samuelis Bakas lankysis Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-21 17:05

Samuelis Bakas (g. 1933 m. Vilniuje) – garsus litvakų dailininkas, šiuo metu gyvenantis ir kuriantis Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pernai Vilniuje duris atvėrė jo vardo muziejus, kuriam S. Bakas padovanojo dalį savo kūrybos. Netolimoje ateityje planuojama atidaryti antrą Samuelio Bako muziejaus ekspozicinę erdvę ir edukacinį centrą.

Gegužės 22-osios rytą dailininkas viešės LR Prezidentūroje, kur jam bus įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius. Kiek vėliau, 18 val., S. Bakas lankysis Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2), kurio ekspozicines erdves praplečia Samuelio Bako muziejus. Čia menininkas bendraus su vilniečiais ir miesto svečiais, pasakos apie Vilniuje prasidėjusį savo kūrybinį kelią ir atsakys į susirinkusiųjų klausimus.

Pasak muziejaus vadovės Ievos Šadzevičienės, kiekvienas susitikimas su žymiu dailininku praturtina visokeriopai.

„Pasakodamas apie kūrybą Samuelis Bakas atskleidžia naujus tapybos darbų vingius, pasakoja apie naujausias parodas ir jas įkvėpusias temas, dažniausiai nuvedančias į vaikystės metus Vilniuje“, – teigia menotyrininkė.

Vizito Lietuvoje metu dailininkas taip pat susitiks su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, LR kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson, Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi, Vilniaus universiteto rektoriumi dr. Artūru Žukausku, Lietuvos pašto direktore Asta Sungailiene (S. Bakas – vienas iš 100 lietuvių kilmės asmenų, tapsiančių proginių pašto ženklų serijos „Globali Lietuva“ veidais), dalyvaus diskusijoje apie Pasaulio tautų teisuolius Švedijos ambasadoje.

Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus misija – drauge atrasti autentišką Lietuvos žydų pasaulį, saugoti paveldą, mokytis iš istorijos ir kurti bendrą ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.